Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Καταγράφει αναλυτικά τις τελωνειακές παραβάσεις

Σε πλήρη καταγραφή των τελωνειακών παραβάσεων και των περιπτώσεων λαθρεμπορίας, οι οποίες έχουν διαπιστωθεί και εκκρεμούν σε κάθε τελωνειακή αρχή, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αποκτήσει ολοκληρωμένη εικόνα των παραβάσεων, ώστε να επιβληθούν και να εισπραχθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα όπου κριθεί απαραίτητο, στα πλαίσια των επιδιώξεων αύξησης των δημοσίων εσόδων.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου, καλούνται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες να αποστείλουν στοιχεία σχετικά με:

  • Τον αριθμό των υποθέσεων που εκκρεμούσαν στις υπηρεσίες τους μέχρι τις 9 Απρίλη 1997, ανεξάρτητα σε ποιο σημείο βρίσκονται (π. χ. σύνταξη μηνυτηρίου, προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια κλπ.).
  • Τον αριθμό των υποθέσεων που παρέλαβαν από τις πρώην ΕΥΤΕ (τελωνειακές υπηρεσίες) και παραρτήματα αυτών, από τις 10 Απρίλη 1997 και μετά.
  • Τις υποθέσεις που παρέλαβαν από τα αρμόδια κατά τόπους ΣΔΟΕ (Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος) από την ημέρα που άρχισαν τη λειτουργία τους.
  • Τον αριθμό των υποθέσεων που ανακάλυψαν κατά το ίδιο χρονικό διάστημα (δηλαδή από 10 Απρίλη 1997 μέχρι σήμερα).

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε χτες από το υπουργείο Οικονομικών, το Τελωνείο Αθηνών μετά από σχετική έρευνα ανακάλυψε ότι ο εκτελωνιστής Χ. Σταθόπουλος,με τη χρησιμοποίηση ψευδών και πλαστών στοιχείων πέτυχε να παραλάβει, για λογαριασμό εμπόρων και άλλων ιδιωτών, 37 πολυτελή αυτοκίνητα χωρίς την καταβολή των οφειλόμενων δασμών και φόρων, το ύψος των οποίων δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί. Το Τελωνείο Αθηνών ύστερα από παραγγελία του αρμόδιου εισαγγελέα προχωρά στην κατάσχεση των παραπάνω αυτοκινήτων, ενώ 10 έχουν ήδη κατασχεθεί. Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι κάτοχοι των αυτοκινήτων είχαν καταβάλει εξ ολοκλήρου τα οφειλόμενα ποσά στον εκτελωνιστή ή τον έμπορο. Οι έρευνες των τελωνειακών αρχών συνεχίζονται για το ενδεχόμενο παραλαβής και άλλων αυτοκινήτων από τον ίδιο εκτελωνιστή, ο οποίος και αναζητείται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ