Κυριακή 7 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ταφόπλακα στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Η απόφαση για τη χρησιμοποίηση των έξι μη κοινοτικών. Αντιδρούν Ελληνες ποδοσφαιριστές, προπονητές και παράγοντες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

"Ποιος από τους προστάτες θα μας προστατέψει" αναρωτιόταν πριν από μερικά χρόνια ο Θ. Μπακαλάκος και την απορία του ενστερνίστηκαν πάρα πολλοί, για διαφορετικές (τουλάχιστον φαινομενικά) περιστάσεις. Ανάμεσα τους, όχι για πρώτη φορά, οι άνθρωποι που αγαπούν το ποδόσφαιρο. Κατ' επανάληψη η πλειοψηφία του ΔΣ στην ΕΠΟ... φρόντισε να επιβεβαιώνει ότι οι εξαγγελίες για υπέρτατη αρχή με βασικό σκοπό την ανάπτυξη του αθλήματος ήταν μόνο λόγια. Μ' αλλεπάλληλες αποφάσεις της το οδηγεί όλο και περισσότερο στο μαρασμό. Ενα από τα σημαντικότερα "χτυπήματα" στο λαοφιλές άθλημα έδωσαν ανερυθρίαστα πριν από λίγες μέρες. Ως γνήσιοι ραγιάδες απλώς επικύρωσαν την πρόταση της ΕΠΑΕ, των επιχειρηματιών του αθλήματος δηλαδή, για δικαίωμα συμμετοχής 6 μη κοινοτικών παιχτών σε κάθε σωματείο.

Αδιαφορώντας για τις καταστρεπτικές συνέπειες της "επιλογής" τους. Οπως πολύ σωστά έχει παρατηρήσει ο θυμόσοφος λαός μας "το τέλος του κατήφορου είναι ο πάτος". Δυστυχώς όμως, μαζί τους θα σύρουν και το ποδόσφαιρο. Μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα μεγαλοπαραγόντων. Να επιβεβαιώσουν την υποτακτικότητά τους και να εξασφαλίσουν τη θέση τους. Εντελώς... τυχαία πρόβλημα με τη χρησιμοποίηση τεσσάρων μη κοινοτικών αντιμετώπιζαν δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός που έχει 6 και η Καλαμάτα με 9 (!) μη κοινοτικούς. Τώρα "μαζί με το βασιλικό, ποτίζονται και οι γλάστρες". Με την απαράδεκτη αυτή ενέργεια υποθηκεύουν το μέλλον του αθλήματος και... στριμώχνουν στη γωνία τους πραγματικούς πρωταγωνιστές, τους παίχτες. Είτε γιατί δε θα βρίσκουν θέση, είτε γιατί δε θα μπορούν να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους. Θα εκβιάζονται να δεχτούν τους όρους των επιχειρηματιών, αλλιώς υπάρχει η λύση, π.χ., της Αφρικής. Και μη βιαστεί κάποιος να μιλήσει γι' αποδοχές εκατομμυρίων, γιατί πίσω από τη βιτρίνα υπάρχουν μισθοί πείνας.

Αξίζει ν' αναφέρουμε πως στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής από τους 102 μη κοινοτικούς αγωνίστηκαν οι 60... Η αντίδραση πολλών ανθρώπων του αθλήματος είναι μεγάλη. Μάλιστα από την πλευρά των παιχτών, διά στόματος του προέδρου στο σύνδεσμό τους, Α. Αντωνιάδη, δεν αποκλείστηκε ούτε και η απεργία: "Είναι μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιήσει ο ΠΣΑΠ. Αν δεν ανακληθεί η απόφαση και φυσικά έχει εγγράφως τη θέση των Ελλήνων παιχτών". Ο Κυριακάτικος "Ριζοσπάστης" απευθύνθηκε σε ανθρώπους που βίωσαν το ποδόσφαιρο από διαφορετικά πόστα αλλά το αγάπησαν, το "πόνεσαν" εξίσου και αντιδρούν στην απόφαση της ΕΠΟ κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ