Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέα συλλογική σύμβαση στις ιδιωτικές κλινικές

Αύξηση του βασικού μισθού κατά 3% που θα ισχύσει αναδρομικά από το Φλεβάρη, καθώς και 4,5% από τον Αύγουστο πάνω στους ήδη διαμορφωμένους βασικούς μισθούς για όλες τις ειδικότητες του κλάδου, προβλέπει η συλλογική σύμβαση εργασίας που υπέγραψε η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας με τις αντίστοιχες εργοδοτικές οργανώσεις και η Διαιτητική Απόφαση 38/97. Επίσης, σύμφωνα με ενημερωτική ανακοίνωση του σωματείου προσωπικού ιδιωτικών κλινικών, εργαστηρίων, γηροκομείων και συναφών χώρων,προβλέπονται: Αναπροσαρμογές στο επίδομα γάμου. Επίδομα σπουδών 15% στους χειριστές ακτινολογικών μηχανημάτων που έχουν πτυχίο ανώτερης σχολής και 18% σε όσους έχουν πτυχία ανώτατων σχολών. Επίδομα οθόνης σε όσους χειρίζονται κομπιούτερ. Στους χειριστές των αξονικών τομογράφων μπαίνουν τα επιδόματα επικίνδυνης εργασίας σε ποσοστό 35% και ανθυγιεινής εργασίας σε 18%.

Σε ανακοίνωση του σωματείου: "Με αυτές τις συλλογικές ρυθμίσεις δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι, μια και οι απώλειες του εισοδήματός μας για φέτος θα είναι μεγαλύτερες, λόγω του πραγματικού τιμάριθμου, των αυξήσεων φόρων μισθωτών υπηρεσιών κ. ά.".

"Οι συλλογικές αυτές ρυθμίσεις - συνεχίζει η ανακοίνωση - έχουν να κάνουν πρώτα από όλα με την αντεργατική και φιλεργοδοτική ακολουθούμενη πολιτική καθήλωσης των μισθών που εφαρμόζει η κυβέρνηση, καθώς επίσης έχει να κάνει με την άκαμπτη και σκληρή στάση των εργοδοτικών οργανώσεων. Χρειάζεται να υπάρξει επαγρύπνηση, αλλά και προσπάθειες για να υλοποιηθούν οι όροι των συλλογικών ρυθμίσεων μαζί με τα αναδρομικά, τα οποία πρέπει να αποδοθούν. Η συσπείρωση και η ενίσχυση του σωματείου μας θα μπορούσε να συμβάλει στο να υπάρξουν καλύτεροι όροι αμοιβών και εργασίας στον κλάδο μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ