Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κυκλοφορεί το Ευρωπαϊκό Λαχείο

Ξεκίνησε από χτες η κυκλοφορία του νέου Ευρωπαϊκού Λαχείου 1997, το οποίο έχει καθιερωθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση Λαχείων και ΛΟΤΤΟ και στο οποίο η Ελλάδα συμμετέχει για πρώτη φορά. Οπως ανακοίνωσε χτες ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Δρυς, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε, το λαχείο αυτό περιλαμβάνει δύο κληρώσεις, μία ευρωπαϊκή και μία ελληνική, που θα πραγματοποιηθούν στις 11 Οκτώβρη,η μία στη Βενετία και η άλλη στην Αθήνα.

Για τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Λαχείο, απαιτείται, αφενός η αγορά κάποιων μεριδίων από το σύνολο των 125 μεριδίων που συγκροτούν τον Ευρωπαϊκό Λαχνό, αφετέρου, η έκδοση ενός Λαχείου από κάθε χώρα που συμμετέχει με τις προδιαγραφές που ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση Λαχείων και ΛΟΤΤΟ και το οποίο θα διατίθεται στα όρια της Επικράτειας κάθε χώρας. Στην Ευρωπαϊκή κλήρωση θα συμμετάσχουν δέκα χώρες.

Η ελληνική κλήρωση περιλαμβάνει δύο φάσεις τη Γενική και την Ειδική.Στη Γενική κλήρωση θα κληρωθεί ο τρίδυμος Λαχνός, το ύψος του οποίου ανέρχεται στο ποσό των 500 εκατ. δραχμών. Στην Ειδική κλήρωση που θα ακολουθήσει τη Γενική, θα κληρωθούν 48 αριθμοί (μεγάλοι, μεσαίοι και μικροί λαχνοί) και θα διανεμηθούν στους τυχερούς 18.700.000 δρχ. σε κάθε σειρά. Επιπλέον, υπάρχουν τα πρόσθετα κέρδη στη Γενική κλήρωση, τα κέρδη λαχνού της Ευρωπαϊκής Ενωσης Λαχείων και ΛΟΤΤΟ, καθώς και τα κέρδη των αρτίων λαχνών (λήγοντες). Τα συνολικά διανεμόμενα κέρδη θα υπερβούν τα 1,2 δισ. δρχ. και μαζί με τον Ευρωπαϊκό Λαχνό θα υπερβούν τα 2 δισ. δρχ.

Η τιμή πώλησης των γραμματίων του Λαχείου είναι 1000 δρχ. και η εκτύπωσή τους έγινε σε μονές σειρές των 100.000 γραμματίων.

Οπως ανέφερε χτες ο Γ. Δρυς, τα προσδοκώμενα πρόσθετα έσοδα του ελληνικού δημοσίου από τις πωλήσεις του Ευρωπαϊκού Λαχείου, προϋπολογίζονται σε 500 εκατ. δρχ. περίπου. Τέλος, ο ίδιος σημείωσε ότι τα έσοδα από τις εκδόσεις του Λαϊκού, του Εθνικού, του Στιγμιαίου Λαχείου και των φόρων κερδών από αυτά, ανήλθαν στο πρώτο οκτάμηνο του 1997 (Γενάρης - Αύγουστος) στα 38,5 δισ. δρχ. περίπου, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με πέρυσι 4%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ