Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αλληλεγγύη στους απολυμένους του "ΦΙΛΙΠΠΟΥ"

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Σε συμβολικό δίωρο αποκλεισμό της πύλης του εργοστασίου "ΦΙΛΙΠΠΟΥ", προχώρησαν χτες πολλοί εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στην τρομοκρατία του εργοδότη και στην αδιαλλαξία του απέναντι στο αίτημα για την ανάκληση των απολύσεων των συνδικαλιστών που εργάζονταν στην επιχείρηση. Στην κινητοποίηση, που πραγματοποιήθηκε από τις 7 μέχρι τις 9 το πρωί, συμμετείχαν διοικήσεις πρωτοβάθμιων σωματείων της δύναμης του ΕΚΘ, ο πρόεδρος του ΕΚΘ Π. Αβραμόπουλος,ο γραμματέας του ΕΚΘ Β. Ρέβας,ο γραμματέας της ΤΕ Θεσσαλονίκης της ΕΣΑΚ Θ. Κυριακίδης.

Οπως τόνισαν οι διοργανωτές της κινητοποίησης, οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους απολυμένους του "ΦΙΛΙΠΠΟΥ" θα συνεχιστούν και για το λόγο αυτό καλούνται οι εργαζόμενοι της πόλης και οι μαζικοί φορείς να εκφράσουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους.

Σε προκήρυξη του Συνδέσμου Πλινθοποιών και Αγγειοπλαστών Θεσσαλονίκης, που διακινήθηκε στη διάρκεια του δίωρου αποκλεισμού του εργοστασίου, καταγγέλλεται η "τακτική της τρομοκρατίας και του τραμπουκισμού που χρησιμοποιεί η εργοδοσία του ΦΙΛΙΠΠΟΥ ενάντια στον ταξικό και ενωτικό αγώνα των εργαζομένων". "Θέλουμε να τονίσουμε - συνεχίζει - ότι τις απολύσεις των συνδικαλιστών δεν τις έκανε τυχαία και συμπτωματικά, αλλά τις είχε προδιαγράψει, διότι τον εμπόδιζαν να υλοποιήσει τα αντεργατικά του σχέδια".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ