Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΣΡ
Εντείνεται ο έλεγχος

Αποφασισμένο να επιτελέσει το έργο του, όσον το δυνατόν αρτιότερα, φέρεται το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο εξαγγέλλει ότι θα ενταθούν οι έλεγχοι όλων των εκπομπών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρούνται ή όχι ο νόμος και οι σχετικοί κώδικες δεοντολογίας. Το γεγονός του εντατικότερου ελέγχου συνδυάζεται και με την έναρξη των διαδικασιών για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες, αφού οι παραβάσεις θα ληφθούν υπόψη και για τη διαδικασία της παροχής των αδειών.

Σύμφωνα, λοιπόν, με χτεσινή του απόφαση, το ΕΣΡ με την έναρξη της νέας ραδιοτηλεοπτικής σεζόν, που συμπίπτει και με την έναρξη των διαδικασιών για τη χορήγηση των αδειών στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, καθιστά γνωστό σε όλους τους εμπλεκόμενους ότι: Θα ενταθούν οι έλεγχοι των εκπομπών των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών προγραμμάτων, καθώς και των διαφημιστικών μηνυμάτων, με στόχο τη διαπίστωση πιθανής παράβασης των νόμων, που αφορούν στη δεοντολογία, στη διαφάνεια και τους κανόνες λειτουργίας των σταθμών.

Το ΕΣΡ επισημαίνει ότι, ανεξάρτητα από τις όποιες συγκεκριμένες νόμιμες κυρώσεις στους παραβάτες, οι σχετικές περιπτώσεις θα εξεταστούν και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας χορήγησης αδειών, όπως ορίζεται από το νόμο.

Στις 10 Σεπτέμβρη έγινε η πρώτη δημοσίευση της προκήρυξης όλων των τηλεοπτικών αδειών, ενώ ενενήντα δύο φάκελοι με αιτήσεις για άδειες ραδιοφωνικών σταθμών βρίσκονται ήδη στα γραφεία του ΕΣΡ και αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα ν' αρχίσει η εξέτασή τους. Προϋπόθεση για να αρχίσει η διαδικασία ελέγχου των φακέλων είναι η πρόσληψη των οχτώ ειδικών επιστημόνων, με οχτάμηνη σύμβαση. Αξιοσημείωτο είναι ότι για τις θέσεις που έχουν προκηρυχτεί, για την πρόσληψη τεσσάρων νομικών, έχουν κατατεθεί 85 αιτήσεις. Το 90% των ενδιαφερομένων, όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΣΡ Γ. Κασιμάτης, έχουν κάνει μεταπτυχιακές σπουδές, ενώ σχεδόν όλοι είναι γλωσσομαθείς. Περισσότεροι δε από το 1/3 των υποψηφίων για τις τέσσερις θέσεις έχει διδακτορικό. Οι υποψήφιοι που συμπληρώνουν τα προσόντα, έτσι όπως αυτά καταγράφονται και στο λεγόμενο νόμο Πεπονή, θα κληθούν το αμέσως επόμενο διάστημα να δώσουν συνεντεύξεις. Από τις δυο άλλες ειδικότητες, κατατέθηκαν 10 αιτήσεις για δύο θέσεις οικονομολόγων και 7 για τις δυο θέσεις πληροφορικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ