Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Από Τετάρτη γίνεται... Λαίδη

Την ημέρα αυτή αναμένεται να εισπράξει ο Μ. Τροχανάς προκαταβολή από τους Αγγλους αγοραστές και να υπογραφούν τα προσύμφωνα. Η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας οριοθετείται μετά τις 22 Σεπτέμβρη

Την Τετάρτη μπαίνει στην... τελική ευθεία η αγοραπωλησία της ΑΕΚ. Αν όλα εξελιχθούν ομαλά, όπως βαδίζουν ως τώρα, οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες θα δώσουν στον Μ. Τροχανά προκαταβολή. Ως αύριο το πολύ θα έχει ολοκληρωθεί η προεξέταση των εγγράφων λογιστικού και νομικού περιεχομένου, που γίνεται ώρες επί ωρών σε κεντρικό ξενοδοχείο. Αξίζει ν' αναφέρουμε ότι υπάρχει συνεχώς ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή με την Αγγλία. Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι (ημεδαποί και αλλοδαποί) της πολυεθνικής θα μεταβούν στη "Γηραιά Αλβιόνα", όπου θα υπάρξει νέα εξέταση, που ουσιαστικά έχει τη μορφή πιστοποίησης.

Αν δεν προκύψει κάτι εξαιρετικό, τότε η επιστροφή τους μεσοβδόμαδα θα σημαίνει καταβολή "καπάρου" και υπογραφή προσυμφώνου. Η αισιοδοξία των ανθρώπων στην ΑΕΚ είναι στο κατακόρυφο, γιατί μέχρι τώρα υπάρχει πλήρης συμφωνία. Στο τίμημα που ανέρχεται συνολικά στα 3 διςσ.900 εκατ. δρχ. (2,700 για την αγορά και 1,200 για διαπιστωμένα χρέη) καθώς και στους όρους των συμβολαίων. Κατά τους γνωρίζοντες η περίπτωση "ναυαγίου" υφίσταται πάντα ώσπου να πέσουν οι υπογραφές, αλλά είναι δύσκολη και εξαρτάται από ένα μόνο γεγονός.

Αν από τις ολόπλευρες εξετάσεις προκύψουν μεγάλα χρέη που δεν προτίθενται να καλύψουν οι αγοραστές και αρνηθεί να το κάνει ο Μ. Τροχανάς. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες κανένα από τα δύο ενδεχόμενα δε φαίνεται στον... ορίζοντα. Μάλιστα ο νυν μεγαλομέτοχος φέρεται να 'χει δεσμευτεί πως ό,τι προκύψει πλέον θα βαρύνει τον ίδιο. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως η ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών (υπογραφή οριστικών συμβολαίων) θα γίνει μετά τις 22 Σεπτεμβρίου, με καταληκτική ημερομηνία τις 15 Οκτωβρίου. Μεσολαβητής και "ισχυρός άνδρας", από την πλευρά των αγοραστών, είναι ο Γρ. Δέδες. Οι πληροφορίες μάλιστα τον θέλουν σε ρόλο τοποτηρητή... αν πραγματοποιηθεί η αγοραπωλησία. Οταν ρωτήθηκε από τον "Ρ", απέφυγε να πει πολλά αρκούμενος στην έκφραση αισιοδοξίας. Αναφορικά με την παραμονή του Αλ. Κούγια δήλωσε: "Δε θέλω να πω κάτι. Προσωπικά θεωρώ ότι κάνει καλή δουλιά. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο παραμονής του, τουλάχιστον για τον πρώτο καιρό. Είναι όμως θέμα των νέων, αν ολοκληρωθεί η συμφωνία, ιδιοκτητών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ