Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Νίκη ή περιπέτειες

Μόνο οι τρεις βαθμοί με τη Δανία στέλνουν σίγουρα την Εθνική μας στα τελικά του Μουντιάλ. Κάθε άλλο αποτέλεσμα εγκυμονεί κινδύνους...

"Μην τα περιμένουμε όλα από τον Θεό". Οι κουβέντες αυτές του Κ. Πολυχρονίου, χτες από τη Δανία, σκιαγραφούν το πνεύμα που επικρατεί (ή θα πρέπει να επικρατήσει) στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ώστε το... δώρο από την Κοπεγχάγη να μην πάει χαμένο. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός εμφανώς ικανοποιημένος δήλωσε: "Ηρθε το αποτέλεσμα που μας συμφέρει. Η Δανία έπαιξε φανταστικό ποδόσφαιρο. Τώρα όλα εξαρτώνται από εμάς. Δεν μπορούμε να μιλάμε γι' αδυναμίες αυτής της ομάδας. Με σοβαρότητα, πίστη και πειθαρχία μπορούμε να τα καταφέρουμε".

Ας δούμε όμως ποια είναι τα σενάρια, δυσάρεστα ή ευχάριστα, για το φινάλε. Το τελικό 3 - 1 επιτρέπει στην Εθνική μας να "σφραγίσει" το πολυπόθητο εισιτήριο με νίκη οποιουδήποτε εύρους επί των "Βίκιγκς", ακόμα δηλαδή και με 1 - 0. Αν υλοποιηθεί το ευκταίο κατακτάει την πρώτη θέση και προκρίνεται απευθείας στα τελικά του Μουντιάλ '98.

Με κάθε άλλο αποτέλεσμα μπαίνει σε περιπέτειες. Είτε θ' αποκλειστούμε, είτε θα παίξουμε μπαράζ. Ολα θα εξαρτηθούν από την Κροατία που αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Σλοβενία. Αν παραχωρήσουμε ισοπαλία πρέπει οι "σκακιέρηδες" να κάνουν το ίδιο ή να χάσουν, αλλιώς αντίο Γαλλία. Αν χάσουμε πρέπει να πάθουν το ίδιο και οι "σκακιέρηδες" για να πάρουμε την 2η θέση. Με νίκη ή ισοπαλία περνούν αυτοί.

Η κατάκτηση της δεύτερης θέσης πάντως δε διασφαλίζει τίποτα, αφού σύμφωνα με τον κανονισμό από τις 9 δεύτερες αυτή με την καλύτερη βαθμολογία προκρίνεται απευθείας. Οι υπόλοιπες, ύστερα από κλήρωση, θα δώσουν αγώνες μπαράζ (29/10 - 15/11). Σ' αυτή την κατηγορία, με βάση τη βαθμολογία, περιλαμβάνεται το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Για ν' αποφύγουμε λοιπόν τις περιπέτειες μόνος δρόμος είναι η νίκη επί της Δανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ