Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Φοροπαραβάτες ο ένας στους δύο ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής

Με φορολογικές παρατυπίες ή και παραβάσεις βρέθηκαν οι μισοί περίπου ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής. Αυτό προκύπτει από σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, η οποία αναφέρεται στη διασταύρωση των στοιχείων που έκανε το ΚΕΠΥΟ με φορολογικές δηλώσεις των φορολογουμένων ιδιοκτητών σκαφών αναψυχής, τα οποία έπρεπε να δηλωθούν στην εφορία το 1996. Ειδικότερα, ο έλεγχος 14.474 φορολογικών δηλώσεων ιδιοκτητών σκαφών αναψυχής, που έκανε το ΚΕΠΥΟ, έδειξε ότι οι 7.683 είχαν παρατυπίες.

Συγκεκριμένα, από τους 14.474 ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής:

  • οι 774 είχαν δηλώσει λάθος Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).
  • οι 2.819 δεν είχαν δηλώσει καθόλου τη δαπάνη αγοράς του σκάφους, προφανώς γιατί αν το δήλωναν θα προέκυπτε διαφορά τεκμηρίου και θα πλήρωναν επιπλέον φόρο εισοδήματος.
  • οι 4.909 ιδιοκτήτες δεν τα είχαν δηλώσει καθόλου.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, το ΚΕΠΥΟ έστειλε στις εφορίες τις καταστάσεις για παραπέρα έλεγχο και διόρθωση των παρατυπιών μέχρι 31 Αυγούστου, ώστε να καταλογιστούν και να πληρωθούν από τους φορολογούμενους οι επιπλέον φόροι. Οι εφορίες δεν πρόλαβαν μέχρι την παραπάνω ημερομηνία να προβούν στη διόρθωση των παρατυπιών που είχαν διαπιστωθεί. Ετσι, με τη χτεσινή εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, δίνεται παράταση στις εφορίες να διορθώσουν τις παρατυπίες των φορολογουμένων ιδιοκτητών σκαφών αναψυχής και να τις στείλουν στο ΚΕΠΥΟ το αργότερο μέχρι 31 Οκτώβρη 1997, ώστε στη συνέχεια να βγει το εκκαθαριστικό με το οποίο θα καλούνται οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν τη διαφορά φόρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ