Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Προσωρινή "ανακωχή"

ΜΠΕΛΦΑΣΤ.-

Παράταση της αγωνίας και της αμφιβολίας στις διαπραγματεύσεις για το Βορειοϊρλανδικό, καθώς όλες οι επίσημες διαβουλεύσεις πάγωσαν και αναβλήθηκαν για την ερχόμενη Δευτέρα, αφού οι ενωτικοί προτεστάντες έκαναν ένα πρώτο βήμα για να συμμετάσχουν στην ειρηνευτική διαδικασία.

Οπως ανακοινώθηκε από τους υπευθύνους της διαπραγματευτικής ομάδας, οι επόμενες μέρες θα αφιερωθούν σε διμερείς διαβουλεύσεις, ενώ η επόμενη ολομέλεια των συνομιλιών προβλέπεται για την ερχόμενη Δευτέρα. Η χτεσινή είσοδος στο φόρουμ των διαπραγματεύσεων τριών ενωτικών κομμάτων, μεταξύ των οποίων και το σημαντικότερο, το UUP, του Ντέιβιντ Τριμπλ, για διμερείς συναντήσεις, χαιρετίστηκε από όλα τα μέρη ως μια πρώτη πρόοδος στη διαδικασία.

Οι κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Ιρλανδίας ελπίζουν να πετύχουν τελικά τη συμμετοχή όλων των βορειοϊρλανδικών - προτεσταντικών και καθολικών - κομμάτων στις διαπραγματεύσεις για το μέλλον της επαρχίας. Οι ενωτικοί, βέβαια, εξακολουθούν να εμφανίζονται αδιάλλακτοι και αρνούνται να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μαζί με το Σιν Φέιν, την πολιτική πτέρυγα του IRA, για το οποίο έχουν ζητήσει να αποκλειστεί από τις συνομιλίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ