Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μικρο - με γαλα

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ: Σειρά δημοπρασιών ομολόγων σταθερού επιτοκίου 5ετούς, 7ετούς και 10ετούς διάρκειας διενεργήθηκαν χτες, με άνοιγμα(re - opening) των εκδόσεων της 21 - 3 - 1997 για τα 5ετή και 7ετή, καθώς και με άνοιγμα της έκδοσης 19 - 6 - 97 για τα 10ετή. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, οι προσφορές που υποβλήθηκαν συνολικά υπερκάλυψαν 2,6 φορές περίπου το προς δημοπράτηση ποσό. Για τα ομόλογα σταθερού επιτοκίου 5ετούς διάρκειας με τοκομερίδιο 9,2%, υποβλήθηκαν ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 91 δισ. δρχ. Για τα ομόλογα σταθερού επιτοκίου 7ετούς διάρκειας με τοκομερίδιο 8,9%, υποβλήθηκαν ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 99,5 δισ. δρχ. Οι ανταγωνιστικές προσφορές έγιναν δεκτές με επιτόκιο από 8,97% μέχρι 9,66%.

ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ: Τη χορήγηση σπουδαστικού συναλλάγματος, για την κάλυψη δαπανών φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό, με απλές διαδικασίες - ακόμη και με τηλεφωνική εντολή - προσφέρει η τράπεζα XIOSBANK. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η XIOSBANK προσφέρει άμεση αποστολή εμβασμάτων σε όλες τις χώρες του κόσμου, τόσο μέσω του δικτύου της όσο και μέσω συνεργασιών με άλλες τράπεζες στο εξωτερικό. Τα έξοδα του εμβάσματος, είναι 4.500 δραχμές για πάγια εντολή και 5.500 δραχμές για απλό έμβασμα, με δωρεάν άνοιγμα και τήρηση σπουδαστικού κεφαλαίου.

ΕΛΛΗΝΟΡΟΥΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών και της αντίστοιχης Ρουμανικής Ενωσης υπεγράφη μεταξύ των δυο μερών, μετά από σειρά διμερών επαφών. Στο Μνημόνιο οι δυο πλευρές δηλώνουν την επιθυμία τους για επέκταση της συνεργασίας στα τραπεζικά θέματα, ειδικότερα δε η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών αναλαμβάνει να στηρίξει ποικίλα προγράμματα για την εκπαίδευση στελεχών ρουμανικών τραπεζών σε θέματα αγορών κεφαλαίου, τραπεζικού μάρκετινγκ, ελέγχου τραπεζών, πιστωτικών κινδύνων κτλ., καθώς και να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για τον εκσυγχρονισμό του ρουμανικού συστήματος. Στο μεταξύ, διευθυντικά στελέχη της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών έχουν ήδη επισκεφτεί τις αντίστοιχες Ενώσεις Τραπεζών της Βουλγαρίας, της Σερβίας και των Σκοπίων με σκοπό την εκπαίδευση των τραπεζικών στελεχών και την παροχή σχετικής τεχνογνωσίας. Στο άμεσο μέλλον προγραμματίζονται ανάλογες επισκέψεις στη Σλοβενία, την Κροατία, τη Μολδαβία, την Αλβανία και την Ουγγαρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ