Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το μετρό της Ζαζί

Εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα του Ρεμόν Κενό είναι η ταινία του Λουί Μαλ "Η Ζαζί στο μετρό",η πιο ενδιαφέρουσα ταινία του σημερινού προγράμματος. Ο Γάλλος σκηνοθέτης, που καθιερώθηκε ως ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους της νουβέλ βαγκ με τις ταινίες του "Ασανσέρ για δολοφόνους" και τους "Εραστές", γύρισε την "Ζαζί στο μετρό" το 1960. Κεντρικό πρόσωπο είναι η μικρή Ζαζί, που τ' όνειρό της είναι να δει στο Παρίσι το μετρό. Αυτός είναι και ο λόγος που το σκάει από το σπίτι του θείου της, αλλά συμπτωματικά εκείνη τη μέρα το μετρό δε λειτουργεί λόγω απεργίας. Η περιπλάνηση για τη μικρή έχει αρχίσει, δίνοντάς της την ευκαιρία να ζήσει πολλές περιπέτειες. Χαριτωμένη και ευαίσθητη κωμωδία, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Κατρίν Ντεμονζό, Φιλίπ Νουαρέ, Ιμπέρ Ντεσάν, Βιτόριο Καπριόλι κ. ά. (ΕΤ-1 22.30)..Από τις υπόλοιπες ταινίες σημειώνουμε τις ακόλουθες:

"Με έκαναν εγκληματία".Δραματική ταινία του Μπάσμπι Μπέρκλεϊ, με ήρωα έναν ευαίσθητο πυγμάχο. Ο πυγμάχος θα εξαφανιστεί, νομίζοντας ότι δολοφόνησε τον αντίπαλό του. Παίζουν οι Τζον Γκάρφιλντ, Αν Σέρινταν και Γκλόρια Ντίκσον (SEVEN X 22.00).

"Νέα γυναίκα, μόνη ψάχνει".Θρίλερ βασισμένο σε μπεστ σέλερ του Τζον Λουτς. Μια νεαρή κοπέλα, ένοικος ενός μεγάλου διαμερίσματος, βάζει αγγελία για να βρει συγκάτοικο. Η κοπέλα που θα επιλέξει θα είναι η ιδανική. Η συμβίωσή τους θα είναι ιδιόρρυθμη, τόσο που θα έρθουν αντιμέτωπες σε μια μονομαχία θανάτου. Η σκηνοθεσία είναι του Μπάρμπετ Σρέντερ και παίζουν οι Μπρίτζετ Φόντα, Τζένιφερ Τζέισον Λι και Στίβεν Γουέμπερ (MEGA 22.30).

"Περασμένα μεσάνυχτα".Περιπέτεια σε σκηνοθεσία Γιαν Ελιας Μπεργκ. Μια κοινωνική λειτουργός ερωτεύεται έναν πρώην κατάδικο, που κατηγορείται για τη δολοφονία της γυναίκας του. Κάποια στιγμή όμως και η ίδια θα νιώσει ότι η ζωή της απειλείται. Παίζουν οι Ρούντγκερ Χάουερ, Νατάσα Ρίτσαρντσον και Κλάνσι Μπράουν (ΕΤ-3 01.00).

"Ολοι οι άνθρωποι του βασιλιά".Ταινία του Ρόμπερτ Ρόσεν με κεντρικό πρόσωπο έναν υπερφιλόδοξο άνδρα, ο οποίος χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να γίνει κυβερνήτης στην πολιτεία του. Σύντομα θ' αρχίσει να εκμεταλλεύεται τη δύναμη και την επιρροή του για δικό του όφελος, χωρίς όμως να υπολογίζει ότι το μέλλον γι' αυτόν δε θα είναι και τόσο ρόδινο. Η ταινία βραβεύτηκε με Οσκαρ καλύτερης ταινίας και πρώτου ανδρικού ρόλου στον Μπρόντερικ Κρόφορντ και δεύτερου γυναικείου στην Μερσέντες Μακ Κέμπριτζ (MEGA 02.20).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ