Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο συλλαλητήριο καλεί η "Εργατική Ενότητα"

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Κάλεσμα προς τους εργαζομένους της Θεσσαλονίκης να συμμετέχουν μαζικά στο πανεργατικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 25 του Σεπτέμβρη στις 6 μμ μπροστά στο Εργατικό Κέντρο,προβάλλοντας τα πραγματικά τους αιτήματα, απευθύνει με ανακοίνωσή της η "Εργατική Ενότητα".Θα γίνει προσυγκέντρωση στις 5.30 μμ στο άγαλμα Βενιζέλου.

Η εμμονή της κυβέρνησης - σημειώνεται - στην αντιλαϊκή πολιτική, όπως ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, πείθει καθημερινά όλο και περισσότερους εργαζόμενους ότι απαιτείται συντονισμένη και με προοπτική αγωνιστική απάντηση από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Επισημαίνει ότι η κυβέρνηση στο όνομα της ΟΝΕ και του προγράμματος "σύγκλισης" προωθεί την κατάργηση των κατώτατων ορίων μισθών, της πλήρους απασχόλησης, των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μέσω των "Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης". Παράλληλα - συνεχίζει - έχει δρομολογηθεί η κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος προς όφελος της ιδιωτικής ασφάλισης και σκοπεύει στην επικράτηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, ενώ προετοιμάζει ένα ακόμα πιο αντιλαϊκό προϋπολογισμό. Υπογραμμίζει ότι "όλα αυτά θέλει η κυβέρνηση να τα περάσει ανώδυνα, με τους εργαζόμενους στη γωνία, "θύματα" της κυβερνητικής εξαπάτησης του λεγόμενου "κοινωνικού διαλόγου"".

Τονίζει πως "στην επιχείρηση της κυβέρνησης να καταστήσει "συνένοχο" το συνδικαλιστικό κίνημα στην αντιλαϊκή της πολιτική, με όχημα τον "κοινωνικό διάλογο", συμμετέχει μαζί με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης".

Σημειώνοντας ότι η απόφαση για το συλλαλητήριο πάρθηκε κάτω από την πίεση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, επισημαίνει ότι για να έχει επιτυχία αυτό, θα πρέπει να γίνει υπόθεση του κάθε εργαζόμενου και κάθε σωματείου, ώστε να ακουστεί η φωνή τους και να απαιτήσουν "να ζητήσει το ΕΚΘ να αποχωρήσει η ΓΣΕΕ από τον στημένο "κοινωνικό διάλογο" σαν βασική προϋπόθεση για την αξιόπιστη διεκδίκηση των αιτημάτων τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ