Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η κυβέρνηση επιδοτεί την ΜΠΑΡΙΛΑ!

Σε κλείσιμο οδηγεί τη ΜΙΣΚΟ η πολυεθνική με τη στήριξη της κυβέρνησης, καταγγέλλει το σωματείο των εργαζομένων

ΠΑΤΡΑ (του ανταποκριτή μας).-

Με τις ευλογίες και την οικονομική υποστήριξη της κυβέρνησης, η πολυεθνική ΜΠΑΡΙΛΑ προχωρά στο κλείσιμο της ΜΙΣΚΟ!Χτες σε συνέντευξη Τύπου, το σωματείο εργαζομένων κατήγγειλε πως πρόσφατα ο γενικός διευθυντής της ΜΠΑΡΙΛΑ, Ν. Σοφοκλέους,ανακοίνωσε στο προσωπικό της ΜΙΣΚΟ πως η πολυεθνική "πήρε γενναία επιχορήγηση από το υπουργείο Ανάπτυξης", πάνω από ένα δισ., για τη μεταφορά της επιχείρησης από την Πάτρα. Πρόσθεσε πως η ΜΠΑΡΙΛΑ εξετάζει τρεις πιθανές περιοχές εγκατάστασης του εργοστασίου: α) τη Βιομηχανική Περιοχή Λάρισας, β) τη Βοιωτία και γ) τη Βιομηχανική Περιοχή Πάτρας.

Οπως δείχνουν τα πράγματα, η πολυεθνική με τη στήριξη της κυβέρνησης κλείνει το εργοστάσιο της Πάτρας και επιχειρεί να καρπωθεί την επιδότηση, αδιαφορώντας για το μέλλον της επιχείρησης, αλλά και το μέλλον των εργαζομένων της.

Το Σωματείο καταγγέλλει τις ενέργειες της κυβέρνησης, σημειώνοντας πως "οι εργαζόμενοι αρνούνται να συναινέσουν σ' αυτή την απάτη της επένδυσης. Αρνούνται να περάσουν με τα ίδια τους τα χέρια τη θηλιά στο λαιμό τους". Προσθέτουν πως "το περίφημο "επενδυτικό πρόγραμμα" έχει αρχίσει από το '94 και νιώσαμε τα αποτελέσματά του με τη μείωση του προσωπικού του εργοστασίου κατά 100 άτομα, τις απολύσεις και τη διάλυση του εμπορικού δικτύου της εταιρίας". Τέλος, καλούν το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και τη ΓΣΕΕ να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους για το "επενδυτικό πρόγραμμα" και να απαιτήσουν "επενδύσεις μόνο στην Πάτρα για να εξασφαλίζονται η λειτουργία του εργοστασίου, η διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας και η επέκτασή τους. Σε διαφορετική περίπτωση, να μη γίνει η χρηματοδότηση από το υπουργείο Ανάπτυξης. Κάθε άλλη "δέσμευση" αποτελεί χρηματοδότηση του κλεισίματος του εργοστασίου". Οι εργαζόμενοι της ΜΙΣΚΟ πραγματοποιούν αύριο, Κυριακή, γενική συνέλευση στο ΕΚΠ, προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Υπουργός του... Ψυχάρη

Στο μεταξύ σάλο έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους η υπεράσπιση του διευθυντή του "Βήματος", Στ. Ψυχάρη,από τον υφυπουργό Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππα και τον γραμματέα Συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚ και βουλευτή Ρ. Σπυρόπουλο.Να σημειωθεί πως τη Δευτέρα εκδικάζεται η μήνυση που κατέθεσε το σωματείο των εργαζομένων στη ΜΙΣΚΟ εναντίον της εφημερίδας, για δημοσίευμα που έγραφε ότι "η αδιαλλαξία των συνδικαλιστών με προπηλακισμούς, ξυλοδαρμούς κλπ. οδηγεί στο κλείσιμο του εργοστασίου της ΜΙΣΚΟ, όπως έγινε παλιότερα με την ΠΙΡΕΛΛΙ". Το ρόλο υπεράσπισης του συγκροτήματος Λαμπράκη ανέλαβαν ο Χρ. Πρωτόπαππας και ο Ρ. Σπυρόπουλος. Ο σημερινός υφυπουργός Εργασίας σημειώνει πως "... το δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ είναι απολύτως αληθές και σαφώς δεν είναι συκοφαντικό, γιατί στο γραφείο μου έγινε σύσκεψη για να βρεθεί συναινετική λύση για τη μείωση του προσωπικού. Ταυτόχρονα εκφράζει την αγωνία των συντακτών της εφημερίδας για το επενδυτικό κλίμα"! Από την πλευρά του ο Ρ. Σπυρόπουλος δηλώνει πως "... θεωρώ ότι ο κορμός της πληροφορίας είναι αληθινός. Η πρωτοβουλία του Πρωτόπαππα δεν ολοκληρώθηκε με ευθύνη των επικεφαλής του Σωματείου της ΜΙΣΚΟ"!

Το γεγονός καταγγέλλει το σωματείο σε ανακοίνωσή του και τονίζει: "Μέχρι χτες η ΜΠΑΡΙΛΑ, όπως φαίνεται από τις καταθέσεις ντροπής και τα "αγωνιώδη" δημοσιεύματα του "Βήματος", είχε τις ευλογίες και την κάλυψη της κυβέρνησης για τη διάλυση του εργοστασίου της ΜΙΣΚΟ".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα συγκέντρωση για τη ΜΙΣΚΟ (1999-09-09 00:00:00.0)
Εκβιάζει η ΜΠΑΡΙΛΑ (1999-08-07 00:00:00.0)
Η "Μπαρίλα" ξαναχτύπησε στη ΜΙΣΚΟ (1997-03-21 00:00:00.0)
Η ΜΠΑΡΙΛΑ "τρώει" τη ΜΙΣΚΟ (1996-11-02 00:00:00.0)
Αρχισαν οι απολύσεις στη ΜΙΣΚΟ! (1996-10-03 00:00:00.0)
Νέες θέσεις ανεργίας στην Πάτρα! (1996-09-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ