Κυριακή 21 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αναζητώντας τη χαμένη αντιπολιτευτική υπόληψη

Μια καλή ευκαιρία για να περισώσει την ανύπαρκτη αντιπολιτευτική της υπόληψη πιστεύει ότι έχει ανακαλύψει η ΝΔ με το σχέδιο "Καποδίστριας". Χωρίς να είναι αντίθετη με την ουσία του νομοσχεδίου, εκμεταλλεύεται τον αναγκαστικό χαρακτήρα των συνενώσεων, με αποκλειστικό στόχο να διευρύνει την πολιτική επιρροή της στην επαρχία. Στη βάση αυτή ανεβάζει σκόπιμα τους αντιπολιτευτικούς τόνους επιχειρώντας να διασκεδάσει την ευρέως - και δίκαια - διαδεδομένη άποψη στις λαϊκές μάζες ότι δε διαφέρει από την κυβέρνηση. Δεν είναι τυχαία η καθυστερημένη και "οργισμένη" αντίδραση του Κ. Καραμανλή στην επίδειξη αυταρχισμού του Κ. Σημίτη, που δε δέχεται να αλλάξει το παραμικρό στο σχέδιο ερήμωσης της επαρχίας.

Ασφαλώς και δε συμφέρει καθόλου την ηγεσία της ΝΔ να βρίσκεται διαρκώς στο προσκήνιο η "εναλλακτική πρόταση", που διατύπωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ ο Κ. Καραμανλής. Από τη Θεσσαλονίκη ο Κ. Καραμανλής απευθύνθηκε περισσότερο στα "μεγάλα αφεντικά", επιχειρώντας να αποδείξει ότι είναι "άξιος και ικανός" να διαχειριστεί τα συμφέροντά τους. Η αλήθεια είναι ότι δεν τα πήγε άσχημα σε αυτές τις εξετάσεις. Κατάφερε να βγει δεξιότερα του Κ. Σημίτη, να πλειοδοτήσει σε σκληρές νεοφιλελεύθερες επιλογές, μη διστάζοντας να προτείνει συγκεκριμένα αντιλαϊκά μέτρα, προκειμένου να αποδείξει ότι δεν υπολογίζει το "πολιτικό κόστος".

Λογικό ήταν μετά από αυτή την εμφάνιση να επιβραβευτεί και να ανοίξουν, για χάρη του, οι πόρτες του Μεγάρου Μουσικής - θεωρούνται προθάλαμος της εξουσίας... - όπου "ξεναγήθηκε" από τον ίδιο τον Χρ. Λαμπράκη. Ο Κ. Καραμανλής θεώρησε την ξενάγηση μεγάλο και σημαδιακό γεγονός και γι' αυτό έσπευσε περιχαρής να το διαδώσει "ανά την επικράτεια". Η δυστυχία του είναι ότι τα περισσότερα αυτιά δε συμμερίστηκαν τον ενθουσιασμό του.

Π. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ