Κυριακή 21 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με τη μεγάλη συγκέντρωση και την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα,κορυφώνονται σήμερα οι τετραήμερες κεντρικές εκδηλώσεις του 23ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ, στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια. Και λίγο αργότερα, τα φώτα της νεανικής πολιτείας θα σβήσουν. Ομως, ένα φως όχι μόνο δε θα σβήσει, αλλά θα φέγγει πιο δυνατά. Το φως της ελπίδας για το αύριο, της σιγουριάς για τους μεγάλους νικηφόρους αγώνες που έρχονται.

Παρά το φράγμα της σιωπής, που έχουν υψώσει απέναντί του τα ΜΜΕ, το 23ο Φεστιβάλ έδωσε ήδη την καλύτερη απάντηση. Η έκρηξη ελπίδας και το μέγα πλήθος από την πρώτη μέρα, κάνουν αδύνατη τη σύγκρισή του με τα προηγούμενα.Το σύνθημα "μαζί στην αντεπίθεση" τελικά είχε πάρα πολλούς αποδέκτες, περισσότερους από κάθε προσδοκία. Η μεγάλη συνάντηση της ανυπότακτης νεολαίας, το αγωνιστικό ραντεβού της ΚΝΕ με την ασυμβίβαστη νέα γενιά έγινε με τον καλύτερο τρόπο. Η πρόταση διεξόδου και προοπτικής, για κοινό αγώνα ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ενωση των πολυεθνικών βρίσκει χιλιάδες αποδέκτες.

Δεν είναι μόνο η πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή, ιδίως των νέων, που κάνει τη διαφορά, αλλά η ουσιαστική συμμετοχή τους. Είναι η απόδειξη στην πράξη ότι η σημερινή νεολαία χαρακτηρίζεται από διάθεση ρήξης. Είναι εκείνη η αποφασιστικότητα και η σιγουριά για τη δύναμη που γεννά ο κοινός αγώνας για τον κοινό σκοπό. Αυτό είναι που τρέμει το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο και γι' αυτό "επενδύει" πάρα πολλά στον αποπροσανατολισμό της νεολαίας. Το 23 Φεστιβάλ δεν είναι μόνο η πολιτική και πολιτιστική απάντηση στην κατευθυνόμενη ιλουστρασιόν πληροφόρηση, στις αυταπάτες, στις ψευδαισθήσεις και τα φτηνά υποκατάστατα των πραγματικών αναγκών των νέων ανθρώπων. Είναι προπάντων η πρόταση της αντεπίθεσης σε όλα τα πεδία. Το περιεχόμενό του βρίσκει ανταπόκριση σε χιλιάδες νέους. Διαμορφώθηκε με τη δουλιά και το μεράκι εκατοντάδων νέων της ΚΝΕ, με στόχο να αγκαλιάσει τη συνάντηση της ελπίδας και του αγώνα, τη συνάντηση της πολιτικής δράσης με την προοδευτική καλλιτεχνική δημιουργία. Η επιτυχία του αποδεικνύει ότι οι θέσεις και οι προτάσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ βρίσκουν απήχηση στους νέους και γενικότερα στον ελληνικό λαό. Αποδεικνύει επίσης ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για μια προοδευτική, πολιτιστική αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος και των δημιουργών της τέχνης στο χώρο του πολιτισμού, όπου σήμερα το μεγάλο κεφάλαιο έχει επιβάλλει σε κυρίαρχη θέση τη φτηνή υποκουλτούρα.

Η επαναστατική πρόταση της ΚΝΕ, η συμμετοχή των εκπροσώπων του πιο ζωντανού και ελπιδοφόρου τμήματος της καλλιτεχνικής δημιουργίας, τα δεκάδες ερασιτεχνικά σχήματα και η συλλογική προσπάθεια χιλιάδων νέων είναι τα όπλα του Φεστιβάλ. Ως το κορυφαίο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός για τη νέα γενιά, απευθύνει πρόσκληση, στέλνει μήνυμα σε κάθε νέο άνθρωπο, που δε "βολεύεται" στο σήμερα, που ονειρεύεται έναν διαφορετικό κόσμο, που αντιστέκεται στη μιζέρια της καθημερινότητας, που αναζητά, που αγωνίζεται. Τον καλεί στη γιορτή του αγώνα και της ελπίδας. Σε έναν ωραίο αγώνα, που θα έχει συνέχεια και μετά το κλείσιμο της αυλαίας του Φεστιβάλ. Είναι ο καθημερινός αγώνας για μια καλύτερη ζωή, ενάντια σε όλους εκείνους που υποθηκεύουν το παρόν και το μέλλον των νέων ανθρώπων, όλου του λαού. Ενάντια στις επιλογές της λιτότητας, της εξάρτησης, της υποτέλειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ