Κυριακή 21 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της τηλε-υποκρισίας

Την ερχόμενη Τετάρτη στις 6.30 μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις κατά των λεγόμενων "τηλε-μαραθώνιων" της ψευτο-φιλανθρωπίας, με αφορμή αυτόν που διοργανώνει το "Μέγκα" για τις 23 και 24 Σεπτέμβρη.

Χτες στις 11.30 πμ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εκπροσώπων φορέων και συνδικαλιστών από το χώρο των ατόμων με ειδικές ανάγκες και των ειδικών εκπαιδευτικών. Καταγγέλθηκαν αυτές οι ψευτοφιλανθρωπικές εκδηλώσεις, γιατί όχι μόνο δε συμβάλλουν στη λύση των προβλημάτων, αλλά αντίθετα προωθούν την αντίληψη ότι όλοι είναι υπεύθυνοι για τα κοινωνικά προβλήματα και άρα πρέπει να προσφέρουν για την επίλυσή τους και κυρίως ότι δε χρειάζονται αγώνες από τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τους γονείς τους για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Καταγγέλθηκε επίσης ότι κύριες υπεύθυνες, για το γεγονός ότι οι δημόσιες δομές για την κοινωνική πρόνοια απέχουν πάρα πολύ από τις πραγματικές ανάγκες, είναι όλες οι ως τώρα κυβερνήσεις. Επισημάνθηκε, τέλος, ότι όλες αυτές οι φιέστες "φιλανθρωπίας" προσβάλλουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους, ενώ προσφέρονται μόνο για να δημιουργήσουν κοινωνικό προφίλ διάφοροι μεγαλόσχημοι του τόπου και πολιτικοί παράγοντες.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η συγκρότηση Επιτροπής Πρωτοβουλίας, η οποία θα διοργανώσει τις αντιδράσεις κατά των "τηλε-μαραθώνιων" αυτών. Σ' αυτή την κατεύθυνση θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο "Μέγκα" για να μην πραγματοποιηθεί ο "τηλε-μαραθώνιος" που διοργανώνει. Αύριο, στις 12.30 θα δοθεί συνέντευξη Τύπου, στην οποία έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι φορέων και ΜΜΕ. Επίσης, η Επιτροπή θα συγκεντρώσει υπογραφές από φορείς και άτομα με ειδικές ανάγκες και την ερχόμενη Τετάρτη, στις 6.30 μμ θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τα γραφεία του "Μέγκα", στο Σύνταγμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ