Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

ΣΕ ΜΙΑ μισοάδεια αίθουσα, όπου δε βρίσκονταν πάνω από 80 μέλη της 150μελούς ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, ψηφίστηκε το Σάββατο η εισήγηση του πρωθυπουργού για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, στα πλαίσια της ειδικής συνόδου που είχαν ζητήσει οι λεγόμενοι "διαφωνούντες". Κατά της εισήγησης ψήφισαν 3 μέλη της ΚΕ, ενάντιά της τάχθηκαν 11 ψηφίζοντας "λευκό", ενώ αρκετός αριθμός μελών της ΚΕ είχε φροντίσει να βρίσκεται εκτός αίθουσας την ώρα της ψηφοφορίας (σελίδες 6-7).

ΒΡΩΜΙΚΟΣ πόλεμος συμφερόντων σε βάρος της ανθρώπινης υγείας έχει ξεσπάσει σχετικά με τα ελληνικά εμφιαλωμένα νερά και η κυβέρνηση τρομοκρατεί, ψάχνοντας να βρει άλλοθι "στις Βρυξέλλες". Η μακρόχρονη διαπραγμάτευση από τις κυβερνήσεις γίνεται στη βάση των προτάσεων της Κομισιόν του 1994 και αφορά στο σύνολο του "πόσιμου νερού", τόσο το νερό των κατοικιών, όσο και το νερό που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων (εμφιαλωμένο, αναψυκτικά κλπ.) (σελίδα 21).

ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ της ολοκλήρωσης βρίσκεται το κυβερνητικό σχέδιο για τη βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων των κατοίκων της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής. Μέχρι το τέλος της βδομάδας αναμένεται να συγκεντρωθούν στο νομό 900 αστυνομικοί υπάλληλοι. που θα παραμείνουν στην περιοχή για 40 μέρες. "Εργο" τους θα είναι η... συμμόρφωση των κατοίκων στις επιταγές της πολυεθνικής TVX GOLD και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (σελίδα 28).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ