Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αποφάσισαν οι αστυνομικοί

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα στις 9 Οκτώβρη απειλεί η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, αν δεν καταβληθεί από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ως το τέλος της ερχόμενης βδομάδας, το ποσό των 60.000 δραχμών σε όσους αστυνομικούς πήραν μέρος στα μέτρα ασφαλείας για τη διεξαγωγή του παγκόσμιου πρωταθλήματος στίβου. Την απόφαση αυτή πήρε χτες το προεδρείο του σωματείου, το οποίο αποδίδει τη μη καταβολή των χρημάτων στο γεγονός ότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης δεν έχει εξασφαλίσει ολόκληρο το κονδύλι, που υπερβαίνει το ένα δισεκατομμύριο δραχμές. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Ρωμαίος, έχει δεσμευτεί ότι θα καταβληθεί το ποσό αυτό σε 15.000 αστυνομικούς, που έμμεσα ή άμεσα απασχολήθηκαν στα αστυνομικά μέτρα. Πληροφορίες αναφέρουν, ωστόσο, ότι το υπουργείο διαθέτει μόνο 350 εκατομμύρια, καθώς από το υπουργείο Οικονομικών δεν υπάρχει έγκριση για διάθεση μεγαλύτερου ποσού.

Η κωλυσιεργία που παρατηρείται στην καταβολή της αποζημίωσης αναδεικνύει και πάλι το μόνιμο πρόβλημα του υπολογισμού του μισθού των αστυνομικών και της αξίας της υπηρεσίας που προσφέρουν γενικότερα. Σήμερα, ακολουθούν ένα ειδικό μισθολόγιο, με αποτέλεσμα οι υπερωρίες, τα νυχτερινά, τα εκτός έδρας και η απασχόληση κατά τις αργίες να ακολουθούν ένα ιδιότυπο καθεστώς, που δεν τους ικανοποιεί. Η Ενωση Αστυνομικών, όπως και άλλα σωματεία, διεκδικούν πλέον την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, ώστε να εκλείψουν οι αδικίες.

Χτες, αποφασίστηκε, επίσης, να τεθεί και πάλι το αίτημα της αποδέσμευσης της Αστυνομίας από τη φύλαξη των φυλακών (έχει ήδη εκπνεύσει η προθεσμία που είχε οριστεί από τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης για την έναρξη της διαδικασίας), καθώς και από τα αστυνομικά μέτρα που εφαρμόζονται στα γήπεδα. Τέλος, θα ζητήσουν από τον υπουργό να συσταθούν τα υπηρεσιακά συμβούλια που θα κρίνουν ποιοι αστυνομικοί δικαιούνται μισθολογικές προαγωγές, με βάση τις ρυθμίσεις του νέου μισθολογίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ