Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κινηματογράφος και κοινωνία

"Πίσω από το γκλάμουρ του κλάμπινγκ, μόντελινγκ, ζάπινγκ...",είναι ο τίτλος του φετινού αφιερώματος της Λέσχης Κινηματογράφου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.Το αφιέρωμα, που πραγματοποιείται στα πλαίσια του γιορτασμού των 80 χρόνων ύπαρξης του ΕΚΘ, περιλαμβάνει ομιλίες - προλόγισμα των ταινιών, που διαπραγματεύονται σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας.

Η πρεμιέρα γίνεται σήμερα με την προβολή του ντοκιμαντέρ "Ο παράδεισος της Κασίμα", σε σκηνοθεσία Γιαν Λε Μασόν και Μπενί Ντεσβάρτ. Την ταινία προλογίζει ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, εκπρόσωπος της οικολογικής κίνησης Θεσσαλονίκης με θέμα: "Ποια πολιτική για την οικολογία".

Στις 7 Οκτώβρη θα προβληθεί η ταινία "Το χαρέμι" του Μάρκο Φερέρι. Πριν την προβολή θα αναπτυχθούν τα θέματα "Η σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, στην παιδεία, στη ζωή" από την Ζώγια Χρονάκη, μέλος της ομάδας γυναικείων σπουδών του ΑΠΘ και "Ο βιασμός και ο ξυλοδαρμός στο γάμο" από την Θεοδώρα Γουλιάρου, δικηγόρο.

Τη μάστιγα του αιώνα μας, τα ναρκωτικά, διαπραγματεύεται η ταινία "Σκουπίδια" σε σκηνοθεσία Πολ Μορισέυ (14/10). Θα την προλογίσει, με θέμα"Εμπορία - χρήση - εξάρτηση - καταστολή - κοινωνικός αποκλεισμός των νέων", ο πρώην γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς, Παναγιώτης Τσιλιγκαρίδης.

"Το καθαρτήριο" του Μίκαελ Μίτσκε, στις 21/10, θα προλογίσει η Ελένη Τσολάκη, εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας με θέμα "Λίγα δευτερόλεπτα πριν το 2000 η αναγκαιότητα της Διεθνούς Αμνηστίας".

Στις 28/10 θα προβληθεί μια σειρά 7 ντοκιμαντέρ του Κουβανού διακεκριμένου σκηνοθέτη Σαντιάγκο Αλβαρέζ με τίτλο "Ο κόσμος του Σαντιάγκο Αλβαρέζ". Τα ντοκιμαντέρ θα προλογίσει ο Ηλίας Κουτσούκος, μέλος του ΔΣ του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας με θέμα "30 χρόνια από το θάνατο του Τσε Γκεβέρα. 30 χρόνια με τη σκέψη του Τσε".

Με το 1ο Πανελλαδικό Κινηματογραφικό Αφιέρωμα κατά του Ρατσισμού (29, 30/10) θα κλείσει ο συγκεκριμένος κύκλος προβολών της Λέσχης του ΕΚΘ.Ολες οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στην κινηματογραφική αίθουσα του ΕΚΘ, με ελεύθερη είσοδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ