Κυριακή 5 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Επίθεση "αγνώστων" σε στρατιώτες

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-

Αγνωστη παραμένει η ταυτότητα των δραστών της επίθεσης κατά μίας ομάδας στρατιωτών, αστυνομικών και δικαστικών αξιωματούχων στη Νοτιοανατολική Κολομβία, η οποία κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον τρία άτομα. Ενώ οι πληροφορίες για τους δράστες ήταν αντικρουόμενες (άλλοι μιλούσαν για ακροδεξιούς κι άλλοι για ακροαριστερούς "εξτρεμιστές"), ασαφής παρέμενε και ο αριθμός των θυμάτων. Πληροφορίες των αρχών έκαναν αρχικά λόγο για 30 νεκρούς, αργότερα όμως ένας από τους διαφυγόντες είπε ότι οι περίπου 20 άνθρωποι που αγνοούνται "είναι καλά".

Η επίθεση έγινε λίγη ώρα αφότου οι απεσταλμένοι των δικαστικών αρχών έκαναν έρευνα σε αγρόκτημα που ανήκει σε γνωστό ηγέτη παραστρατιωτικής οργάνωσης. Στο αγρόκτημα αυτό σκοτώθηκαν τρία άτομα στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών και πιστεύεται ότι αποτελεί προπύργιο λαθρεμπόρων ναρκωτικών και ομάδων κρούσης ακροδεξιών παραστρατιωτικών οργανώσεων.

Ο Κολομβιανός υπουργός Εσωτερικών, Κάρλος Ολμες, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να κηρυχτεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σε μία προσπάθεια εκτόνωσης της πολιτικής βίας, ενόψει των δημοτικών εκλογών (θα διεξαχθούν την 26η Οκτώβρη).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ