Κυριακή 12 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΤΕΙ ΑΡΤΑΣ
Δεν πέρασαν οι περικοπές

Η πίεση που άσκησαν οι σπουδαστές του ΤΕΙ Αρτας ενάντια στην πρόθεση της διοίκησης του ιδρύματος να προχωρήσει σε περικοπές, έπιασε τόπο. Ο εκβιασμός, "πληρώστε για να στεγαστείτε", δεν πέρασε. Η Γενική Συνέλευση του ΤΕΙ Ηπείρου (το διοικητικό όργανο του ιδρύματος) αποδέχτηκε τις προτάσεις της ΓΣ του συλλόγου σπουδαστών και δεσμεύτηκε για δωρεάν σίτιση σε όλους, δωρεάν στέγαση άμεσα, χωρίς κανένα ενοίκιο - κόστος χρήσης.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΤΕΙ ζητούσε από τους σπουδαστές την καταβολή 10.000 δραχμών προκειμένου να στεγαστούν στις εστίες, ενώ οι προσπάθειες της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ, που στόχο είχαν τον αποπροσανατολισμό των σπουδαστών και την επιβολή τελικά του ενοικίου όπως επιτάσσει η ΕΕ και η "εκσυγχρονιστική" κυβέρνηση, έπεσαν στο κενό.

Μάλιστα, το ΔΣ της ΣΤΕΓ ΤΕΙ Αρτας αποφάσισε σύγκληση σύσκεψης μαζικών φορέων της πόλης, για τη Δευτέρα 13 Οκτώβρη στις 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Αρτας, με θέμα τα προβλήματα της παιδείας στο νομό και τη χάραξη κοινής στρατηγικής με τους φορείς για την αντιμετώπιση της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης Αρσένη - ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ