Κυριακή 12 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Υπερψήφισαν εν λευκώ

Με τον αθώο τίτλο ATHINA, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πειραιά ενέκρινε κοινοτικό πρόγραμμα που υποτίθεται ότι θα εξετάσει τις επιπτώσεις της κοινωνίας των πληροφοριών στις βιομηχανίες καί την Δημόσια Διοίκηση. Αυτη τουλάχιστον ήταν η εξήγηση που δόθηκε από τον εισηγητή του θέματος.

Ο νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Γ. Λαγωνίκας ζήτησε την αναβολή του θέματος προκειμένου να ενημερωθούν πληρέστερα οι νομαρχιακοί σύμβουλοι για το τι καλούνται να ψηφίσουν. Αίτημα που δεν έγινε δεκτό, ενώ υπήρξε εμφανής προσπάθεια υποβάθμισης του όλου ζητήματος σε μία τυπική διαδικασία. Ο Γ. Λαγωνίκας στην τοποθέτησή του αφού επεσήμανε την πάγια τακτική της παραχώρησης των πάντων στην λεγόμενη ιδιωτική πρωτοβουλία, τόνισε ότι το πρόγραμμα συνδέεται άμεσα με την συμφωνία του Σένγκεν, αλλά και με τα προβλεπόμενα στην "Λευκή Βίβλο".

Τελικά μόνο ο σύμβουλος της ΝΑΣ καταψήφισε το θέμα κάνοντας την ακόλουθη δήλωση: "Με την αρνητική ψήφο εκφράζω την έντονη ανησυχία μου για τις κατευθυντήριες γραμμές ενός σχεδίου που προτίθεται όχι απλά να επιφέρει αλλαγές, αλλά να αναδιαρθρώσει τις δομές της κοινωνίας μας στις εργασιακές σχέσεις. Η μέγιστη δυνατή περίσκεψη καί κριτική σκέψη είναι εξαιρετικά επιβεβλημένη. Η χωρίς γνώση υπερψήφισή του δημιουργεί προβλήματα. Αναλαμβάνετε πλήρως την ευθύνη".

Η ΝΑΣ εξάλλου για μία ακόμα φορά επανέφερε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο το θέμα των χρημάτων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων. Μέσα στη γενικότερη λιτότητα των λειτουργικών δαπανών επιχειρήθηκε νέα περικοπή στο ποσό που θα έπρεπε να δοθεί σε 15 ολοήμερα νηπιαγωγεία από το υπουργείο Παιδείας. Ο Γ. Λαγωνίκας πρότεινε να ζητηθεί ολόκληρο το ποσό. Πρόταση που έγινε ομόφωνα δεκτή από το Νομαρχιακό Συμβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ