Παρασκευή 10 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΟΥΛΗ
Δεσμεύσεις για το Προεδρικό Διάταγμα

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος που ρυθμίζει με αντιδημοκρατικό τρόπο τις διαδικασίες των εκλογών στα Εμπορικά Βιομηχανικά Επιμελητήρια, αναγνωρίζοντας ότι οι ισχύουσες διατάξεις δημιουργούν πρόβλημα στην εκπροσώπηση όλων των τάσεων που υπάρχουν στα Επιμελητήρια.

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε χτες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοϊδης,απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου.Ο βουλευτής του ΚΚΕ χαρακτήρισε θετική τη δέσμευση του υφυπουργού, καλώντας τον να προχωρήσει στην αλλαγή το ταχύτερο δυνατό πριν τις εκλογές, έτσι που να μην αποκλειστούν δυνάμεις που έχουν σημαντική επιρροή στη μεγάλη πλειοψηφία του επαγγελματικού κόσμου.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει το ισχύον Προεδρικό Διάταγμα απαγορεύεται σε μία παράταξη - ψηφοδέλτιο να πάρει μέρος στις εκλογές σε ένα Επιμελητήριο που ενώ μπορεί να έχει μία σημαντική επιρροή στο εμπορικό ή βιοτεχνικό ή επαγγελματικό τμήμα που εκπροσωπούν τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Επιμελητηρίου, δεν μπορεί ή δε θέλει να έχει υποψήφιους στο ολιγομελές βιομηχανικό τμήμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ