Πέμπτη 16 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΜΑΚ ΝΤΟΝΑΛΤΣ
Περιμένοντας τους Μπουλς

Ανοίγει σήμερα το τουρνουά των "δύο κόσμων" με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού, που ξεκινά αύριο τους αγώνες του με στόχο τον τελικό και την αναμέτρηση με τους πρωταθλητές του ΝΒΑ

Στην πόλη του φωτός ανοίγει στις 19.00 η αυλαία του 8ου τουρνουά Μακ Ντόναλντς. Η σύγκλιση των δύο μπασκετικών κόσμων, του ΝΒΑ και της FIBA, έχει φέτος ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στην κορυφαία γιορτή του μπάσκετ εκπροσωπείται για πρώτη φορά η Ελλάδα, με τον πρωταθλητή της και πρωταθλητή Ευρώπης, Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" βρίσκονται από χτες στο Παρίσι, πανευτυχείς για τη συμμετοχή κι αδιάφοροι ως ένα βαθμό για το τελικό αποτέλεσμα. "Είναι μεγάλη τιμή για ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ. Η συμμετοχή αποτελεί παράσημο για την ομάδα μας. Στόχος μας είναι μια αξιοπρεπής εμφάνιση. Αν φτάσουμε στον τελικό με τους Σικάγο Μπουλς, δεν πρόκειται να προσφύγουμε σε κουτοπονηριές με άμυνες ζώνης και κατενάτσιο. Θα παίξουμε δυνατά, γρήγορα και ό,τι βγει. Το ζητούμενο είναι να συνειδητοποιήσουν οι παίκτες και κυρίως οι νεαροί, πόσο απλό είναι το μπάσκετ και ότι το παραμικρό λάθος τιμωρείται", δήλωσε κατά την αναχώρηση ο Ντ. Ιβκοβιτς, ο μόνος "ερυθρόλευκος" που έζησε ανάλογη ατμόσφαιρα, ως προπονητής της εθνικής Γιουγκοσλαβίας το 1988 στη Μαδρίτη.

Ο Ολυμπιακός θα αρχίσει τους αγώνες του αύριο, με αντίπαλο τη νικήτρια της σημερινής συνάντησης ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Αργεντινής, Ατένας Κόρντομπα και την πρωταθλήτρια Ιταλίας, Μπενετόν Τρεβίζο. Στο δεύτερο αποψινό αγώνα, η Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει τη Ρασίγκ Παρί κι ο νικητής αυτού του αγώνα θα αναμετρηθεί αύριο στις 22.30 με τους πρωταθλητές ΝΒΑ Σικάγο Μπουλς.

Το πρόγραμμα των αγώνων

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Πέμπτη........ 16/10:

Α Κόρντομπα - Τρεβίζο...... 19.00

Β Μπαρτσελόνα - Ρασίγκ Παρί 21.30

Παρασκευή... 17/10:

Νικητής Α- Ολυμπιακός.... 20.00 ΑΝΤ-1

Νικητής Β - Σικάγο Μπουλς.. 22.30 ΑΝΤ-1

Σάββατο..... 18/10:

Αγώνας για 5-6 θέσεις....... 14.30

Αγώνας για 3-4 θέσεις....... 17.00 ΑΝΤ-1(Μ)

ΤΕΛΙΚΟΣ..................... 20.00 ΑΝΤ-1


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ