Τετάρτη 22 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κυβερνητικός βαστάζος

Συνάντηση - λέει - θα έχει σήμερα το μεσημέρι με την ΑΔΕΔΥ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλος, στα πλαίσια της πολιτικής πρωτοβουλίας του κόμματός του σχετικά με την πορεία του "κοινωνικού διαλόγου", με στόχο την αποτροπή του εκφυλισμού του.

Μάλιστα, την ίδια ώρα που μαζικά οι εργαζόμενοι, διαπιστώνοντας στην πράξη πως ο "κοινωνικός διάλογος" - απάτη χρησιμοποιείται ως Δούρειος Ιππος από την κυβέρνηση για να περάσει την καταστροφική της πολιτική σε βάρος των εργαζομένων, αποφασίζουν να τον εγκαταλείψουν και ετοιμάζονται για την αγωνιστική αντιμετώπιση της κυβερνητικής λαίλαπας. Μια μέρα πριν την πανελλαδική εργατική κινητοποίηση ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, ο Ν. Κωνσταντόπουλος αναλαμβάνει διαμεσολαβητικό ρόλο για τη σωτηρία του "κοινωνικού διαλόγου". Κι αυτό, όταν προχτές το ΕΚΑ αποφάσισε και ζητά την αποχώρηση από τον "κοινωνικό διάλογο". Οταν η ίδια η συνδικαλιστική παράταξη του κόμματός του στο ΕΚΑ συμφωνεί με την αποχώρηση.

Τα ξέρει, βέβαια, όλ' αυτά ο πρόεδρος του ΣΥΝ. Προφανώς, όμως, άλλα... καθήκοντα έχει αναλάβει στα πλαίσια της κεντροαριστερής συνεργασίας. Οπως και να έχει, αυτή η στάση του ΣΥΝ και το ρόλο του κυβερνητικού βαστάζου, που παίζει αυτό το κόμμα, επιβεβαιώνει και τον εμπαιγμό, προς τους ίδιους τους ψηφοφόρους του, τον κάνει εξόφθαλμο και προκλητικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ