Τετάρτη 22 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Η διαδικασία για τους διαγωνισμούς

Ασφυκτικός ο έλεγχος του διορισμένου ΑΣΕΠ

Οι όροι και η διαδικασία για την πλήρωση θέσεων του δημοσίου είτε με διαγωνισμό είτε με τα "αντικειμενικά κριτήρια" καθορίζονται με υπουργική απόφαση του Α. Παπαδόπουλου. Η απόφαση αυτή εκδόθηκε εν όψει της προκήρυξης, πιθανότατα τις επόμενες ημέρες, του γραπτού διαγωνισμού για την πλήρωση 2.500 μονίμων δημοσίων υπαλλήλων, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί τους πρώτους μήνες του 1998.

Παράλληλα, με το σύστημα της "κατά σειρά προτεραιότητας"(αντικειμενικά κριτήρια" αναμένεται να πληρωθούν το επόμενο διάστημα 922 θέσεις στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, 337 στις περιφέρειες, 1.000 στους δήμους και 2.000 στα νοσοκομεία.

Χαρακτηριστικό της υπουργικής απόφασης, που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα για τις προσλήψεις στο δημόσιο είναι η "απόλυτη ελευθερία" του διορισμένου ΑΣΕΠ να καθορίζει τα πάντα και "κατά το δοκούν" γύρω από τους διαγωνισμούς. Από την προκήρυξη των διαγωνισμών, το διορισμό των επιτροπών διαγωνισμών, την εποπτεία των αιθουσών, την εξεταστέα ύλη, τον ορισμό των βαθμολογικών κέντρων, των βαθμολογητών και των αναβαθμολογητών, ενώ καταρτίζει και τους πίνακες βαθμολογίας και επιτυχόντων, διοριστέων και μη επιτυχόντων.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις "βάσει προτεραιότητας", όπου δε γίνονται διαγωνισμοί, ο έλεγχος του ΑΣΕΠ είναι ασφυκτικός, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά για το αδιάβλητο και την αξιοκρατία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ