Πέμπτη 23 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο ρυθμό της μεγάλης πανελλαδικής απεργίας

Στις 11 πμ στο Πεδίον του Αρεως η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση. Προσυγκέντρωση στις 10 πμ, στην Κάνιγγος, οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων

Στους ρυθμούς της 24ωρης πανελλαδικής - πανεργατικής απεργίας της ΓΣΕΕ, ζει από τα ξημερώματα η χώρα και χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων τους, ετοιμάζονται να "χτυπήσουν κάρτα" στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις. Σε όλη τη χώρα, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι και άνεργοι θα υψώσουν τη γροθιά και τη φωνή τους ενάντια σε όσους υπονομεύουν τα δικαιώματά τους και θα διατρανώσουν την απόφασή τους να τα υπερασπίσουν με κάθε μέσο που διαθέτουν. Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει για σήμερα τετράωρη στάση εργασίας.

Στην Αθήνα, η κεντρική συγκέντρωση γίνεται στις 11 πμ στο Πεδίον του Αρεως, ενώ η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας καλεί τους εργαζόμενους σε προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος.

"Σήμερα η εργατική τάξη της χώρας θα δώσει δυναμική, αγωνιστική απάντηση στην επίθεση που δέχεται", επισημαίνουν, σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Ομοσπονδία Λογιστών και η Ενωση Λογιστών της Αθήνας,που καλεί τους λογιστές της πρωτεύουσας σε προσυγκέντρωση στις 9 πμ στα γραφεία της Ενωσης, Κάνιγγος 27.

Να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργία καλεί τους εργαζόμενους η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΛΤΑ,η οποία τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι "οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν μεταξύ άλλων για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου ταχυδρομείου". Η Ομοσπονδία καλεί σε προσυγκέντρωση στις 9 πμ στα γραφεία της.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας καλεί όλους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία.

Με ομόφωνη απόφασή του, το ΔΣ της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων χαιρετίζει την 24ωρη απεργία και εκφράζει τη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Οπως τονίζεται σε ανακοίνωσή της, "ο συντονισμός και η κοινή δράση των εργαζομένων και των μικρομεσαίων στρωμάτων είναι η μόνη διέξοδος για την ανατροπή αυτής της ολέθριας πολιτικής".

"Να αποσύρει αμέσως τους εκπροσώπους της από τον "κοινωνικό διάλογο" - συναίνεση στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης",καλεί την ΑΔΕΔΥ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων του υπουργείου Παιδείας.Στο ψήφισμα, που εγκρίθηκε στο απολογιστικό συνέδριο της Ομοσπονδίας στις 20 και 21 Οκτώβρη, καλείται ακόμα η ΑΔΕΔΥ να προχωρήσει σε ενημέρωση των δημοσίων υπαλλήλων και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενάντια στα αντεργατικά - αντιυπαλληλικά μέτρα της κυβέρνησης.

Τη συμμετοχή των δικαστικών υπαλλήλων στην τετράωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων όλης της χώρας σε συνδιάσκεψη που πραγματοποίησαν στις 17 Οκτώβρη.Σε ανακοίνωση της κλαδικής Ομοσπονδίας, εκφράζεται ακόμα η απόφαση για παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων, εκφράζει και η Ενωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, που έχει κηρύξει για σήμερα συμβολική στάση εργασίας από τις 3 μμ έως τις 4 μμ.

Εικοσιτετράωρη στους ΟΤΑ

Με 24ωρη προειδοποιητική απεργία και συμμετοχή στη συγκέντρωση και πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, σήμερα στο Πεδίον του Αρεως, απαντούν οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην καταστρατήγηση των εργασιακών τους σχέσεων που προωθεί, με συγκεκριμένες διατάξεις του, το νομοσχέδιο "Ι. Καποδίστριας". Διατάξεις, που, όπως σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ, θίγουν εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δημιουργούν εργαζόμενους δύο ταχυτήτων, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο διώξεών τους από την εκάστοτε δημοτική αρχή.

Παράλληλα, μείζον ζήτημα για τους εργαζομένους στους ΟΤΑ αποτελεί η αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων δημοτικών υπηρεσιών, στις οποίες προτρέπει το επίμαχο νομοσχέδιο.

- Την άμεση αποχώρηση των ανώτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων από τον "κοινωνικό διάλογο", απαιτούν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Νομού Χανίων.Στο ψήφισμα της συγκέντρωσης, που πραγματοποίησαν την περασμένη Τρίτη, τονίζεται η απόφασή τους να συμμετάσχουν στην απεργία και καλούν όλους τους εργαζόμενους να κάνουν το ίδιο. Σε ό,τι αφορά στα Χανιά, καλούν στη συγκέντρωση που έχει προγραμματίσει το Εργατικό Κέντρο στην πλατεία Αγοράς.

Συνέλευση εργαζομένων στην ΕΘΕΛ

Τις ώρες της στάσης εργασίας (9 π.μ. - 2 μ.μ.), οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση στο θέατρο "Ακροπόλ", με κεντρικά θέματα τη συνταξιοδότηση των οδηγών της ΕΘΕΛ στα 58 και όχι στα 60 που ισχύει σήμερα, καθώς, επίσης, και την προώθηση νομοσχεδίου, που θα θεσμοθετεί το Δημόσιο Ενιαίο Φορέα στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας.

Τα στελέχη της ΔΑΣ (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ) θα καταθέσουν συγκεκριμένη πρόταση με αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης, ώστε να αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με ποιο τρόπο θα διεκδικήσουν λύσεις στα προβλήματά τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου, ύστερα από πρόταση της επικεφαλής της ΔΑΣ Ελένης Παπαδοπούλου,αποφάσισε ομόφωνα τη συμπαράστασή του και συμμετοχή στη σημερινή 24ωρη απεργία.

Στο μεταξύ χτες κλιμάκιο του Συλλόγου των εργαζομένων στο δήμο, μαζί με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Α. Ζαζόπουλο και την Ελένη Παπαδοπούλου, περιόδευσαν στους χώρους εργασίας των εργατών καθαριότητας και τους ενημέρωσαν για την απεργία. Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή του Συλλόγου στην απεργία ελήφθη κατά πλειοψηφία, επειδή τη σχετική απόφαση καταψήφισε ο εκπρόσωπος της παράταξης του ΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ