Παρασκευή 24 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εξοντωτικές οι αυξήσεις τελών ΕΛΤΑ

Διαμαρτυρία των Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Μηχανών Αυτοκινήτων

Την έντονη διαμαρτυρία του για την υπουργική απόφαση, που υπερδιπλασιάζει τα ταχυδρομικά τέλη αποστολής κλαδικού συνδικαλιστικού Τύπου, για την εξυπηρέτηση των σχεδίων της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει και τα ΕΛΤΑ, εκφράζει με επιστολή του προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Μηχανών Αυτοκινήτων (ΣΙΣΕΜΑ). Ο Σύλλογος χαρακτηρίζει αυθαίρετη και εκδικητική την απόφαση αυτή, τονίζοντας ότι τα συνδικαλιστικά και κλαδικά έντυπα δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα, αλλά διατίθενται για συνδικαλιστική ενημέρωση και ότι με την υπουργική απόφαση οδηγούνται σε κλείσιμο. Ιδιαίτερα, δε, ο διπλασιασμός των ήδη αυξημένων τελών για πάνω από 5.000 τεύχη, υπογραμμίζεται, οδηγεί σε εξόντωση το συνδικαλιστικό Τύπο.

Τέλος, καταγγέλλει ότι το νέο αυτό χτύπημα για τον κλάδο έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη απόφαση της ΔΕΗ, με την οποία επιβλήθηκαν στα συνεργεία αυτοκινήτων αυξήσεις 15% - 20%, καθώς το τιμολόγιο στο οποίο ανήκει ο κλάδος μετατράπηκε από βιομηχανικό σε εμπορικό.

Ολα αυτά, προειδοποιεί ο ΣΙΣΕΜΑ, μαζί με ολόκληρη την κυβερνητική πολιτική για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έχουν συσσωρεύσει στους ΕΒΕ έντονη αγανάκτηση που θα ξεσπάσει σύντομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ