Παρασκευή 31 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δράση ΤΩΡΑ κατά της ιδιωτικοποίησης

Ανακοίνωση της ΔΕ Υπαλλήλων Λιμανιών και της "Αγωνιστικής Ενότητας Λιμενεργατών"

Να προχωρήσουν τώρα σε κινητοποιήσεις, για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα των λιμανιών, καλούν τα ΔΣ των σωματείων και την Ομοσπονδία Λιμενεργατών,με ανακοίνωσή τους, η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας" και η "Αγωνιστική Ενότητα Λιμενεργατών".

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, προχωρά στην ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ και Οργανισμών από τις πιο κερδοφόρες, συμπεριλαμβάνοντας τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά και Θεσσαλονίκης."Αλλαγή του σημερινού ιδιοκτησιακού νομικού και θεσμικού καθεστώτος σημαίνει - υπογραμμίζεται - για τους εργαζόμενους συνολική ανατροπή των κατακτημένων εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, τη μείωση της απασχόλησης, κατάργηση της μονιμότητας και απολύσεις, μερική απασχόληση και μαύρη εργασία. Για τους συνταξιούχους, καταστροφή των ασφαλιστικών τους φορέων με προοπτική την επαιτεία της "εθνικής σύνταξης". Γενικότερα κατάργηση του όποιου κοινωνικού φιλολαϊκού ρόλου παίζουν σήμερα οι ΔΕΚΟ, σαν αποτέλεσμα της ταξικής πάλης, του ταξικού και πολιτικού συσχετισμού δυνάμεων".

"Ολα αυτά τα σχέδια - επισημαίνεται - που προωθούν δεν έχουν καμία σχέση με την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του ΟΛΠ. Ο ρόλος της κυβέρνησης είναι γνωστός, το πρόβλημα είναι τι κάνουμε σαν εργαζόμενοι. Για να μην περάσει το ξεπούλημα και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ένας μόνο δρόμος υπάρχει, ο δρόμος του αγώνα. Η μέχρι τώρα αδράνεια των σωματείων είναι απαράδεκτη, οι αποφάσεις δεν είναι για τα συρτάρια, αλλά για δράση. Αμεσα να παρθεί απόφαση για ένα αγωνιστικό πρόγραμμα κινητοποιήσεων που θα ξεκινάει τώρα με μορφές που θα εξασφαλίζουν το μακροχρόνιο του αγώνα, την προοπτική κλιμάκωσής του, τη συνεχή πίεση και ανάδειξη του προβλήματος, μέχρι την ανατροπή της κυβερνητικής απόφασης. Ταυτόχρονα, να επιδιώξουμε τον αγωνιστικό συντονισμό με εργαζόμενους και άλλων χώρων που θίγονται, έτσι ώστε να προκληθεί μια χιονοστιβάδα αντιδράσεων στην κυβερνητική πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ