Κυριακή 2 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
"ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ Ο ΑΡΗΣ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΥΠΟΥ ΦΑΡΑΚΟΥ
Ποιοι και γιατί τον καπηλεύονται

Κλιμακώνεται η επίθεση κατά του ΚΚΕ με επίκεντρο την ιστορία του Κόμματος. Σ' αυτή τη φάση κάνουν τα αδύνατα δυνατά να χτυπήσουν το ΚΚΕ... μέσω του Αρη. Αιχμή του δόρατος σ' αυτή την επίθεση, που πηγάζει κυρίως από την κυβέρνηση, είναι ο ευρισκόμενος σε "διατεταγμένη υπηρεσία" Γρ. Φαράκος. "Διατεταγμένη υπηρεσία" που του έχει αναθέσει πρώτα απ' όλα η κυβέρνηση και ιδιαίτερα οι "πρώην" υπερεπαναστάτες που πλαισιώνουν τον πρωθυπουργό. Τα περί κατασκόπων του ΚΚΕ κλπ. που αναμασά ο Γρ. Φαράκος, δείχνουν ότι την πολιτική του επιβίωση την εξαρτά από την έξαρση του πιο χυδαίου αντικομμουνισμού στον οποίο και καταφεύγει. Αρα ο ίδιος αποτελεί καλό υλικό στα χέρια των κυβερνητικών επιτελείων της άρχουσας τάξης και όλων αυτών που θέλουν να πλήξουν το ΚΚΕ.

Δεν είναι μόνο οι διάφορες εφημερίδες που ανέλαβαν να διαφημίσουν το βιβλίο του Γρ. Φαράκου με την εκτενή προδημοσίευση αποσπασμάτων του. Τον κύριο δίαυλο σε αυτή την επίθεση αποτελεί η κυβερνητική τηλεόραση ΝΕΤ που ενώ έχει ξεχάσει από τις εκπομπές της τα προβλήματα του λαού, καταφεύγει σε εκπομπές - επιθέσεις κατά του ΚΚΕ με πρόσχημα την ιστορική ανάλυση. Στα "σκαριά" βρίσκονται ήδη δύο εκπομπές (των Α. Σκιαδόπουλου και Χρ. Μαχαίρα) με κύριο προσκαλεσμένο τον Γρ. Φαράκο και θέμα τον Αρη. Και φαίνεται ότι θα υπάρχει και συνέχεια.

Ομως τα πυρά όλων αυτών κατά του ΚΚΕ στρέφονται τελικά εναντίον τους γιατί ο Αρης δεν μπαίνει στα μέτρα των αντιλαϊκών σκοπιμοτήτων τους. Ο πύρινος αντιιμπεριαλιστικός λόγος του ταυτίζεται απόλυτα, τηρουμένων των ιστορικών αναλογιών, με τη σημερινή πολιτική γραμμή του ΚΚΕ, αλλά και με τις εκτιμήσεις του για τα βασικά γεγονότα εκείνης της εποχής. Γραμμή, που ενοχλεί την άρχουσα τάξη και τα κόμματά της. Γραμμή, που αποτελεί την κύρια αιτία και στόχο της επίθεσης κατά του ΚΚΕ.Ετσι, η πολιτική λαθροχειρία τους, γίνεται "μπούμερανγκ" γι' αυτούς από τον ίδιο τον Αρη. Αποδεικνύεται η καπηλεία τους σχετικά με τον Αρη. Ας παρακολουθήσουμε τα λόγια του καπετάνιου του ΕΛΑΣ, όπως παραθέτονται στα σχετικά δημοσιεύματα διαφόρων εφημερίδων.

1. Είναι γνωστό, ότι η Σοβιετική Ενωση και η πολιτική της έχουν δεχτεί μύρια πυρά από όλων των ειδών τους αντικομμουνιστές, πολιτικούς και συγγραφείς, αλλά και από ανθρώπους που δε γνωρίζουν καλά τα γεγονότα, για το ότι μοίρασε τον κόσμο - μαζί με Βρετανία, ΗΠΑ. Ως μία από τις... αποδείξεις ενός τέτοιου αυθαίρετου και αβάσιμου ισχυρισμού προβάλλουν και το ότι ο Κόκκινος Στρατός δεν μπήκε στην Ελλάδα, αν και πέρασε δίπλα από τα σύνορά της... Στη βάση αυτή κατηγορούν και το ΚΚΕ, επειδή στη χάραξη της πολιτικής του δεν πήρε υπόψη του αυτό το γεγονός, με αποτέλεσμα να οδηγήσει το λαϊκό κίνημα στην ήττα. Και μάλιστα, ειδικά για τη Συμφωνία της Βάρκιζας, υποστηρίζουν, ότι η "απροθυμία" της Σοβιετικής Ενωσης να βοηθήσει το ΕΑΜ, επέβαλλε την υπογραφή της!

Πρόκειται για τους ίδιους, όπως ο Φαράκος, που επικρίνουν γι' αυτό το ΚΚΕ, προβάλλοντας ταυτόχρονα τη στάση του Αρη!!

Τι λέει, όμως, ο Αρης για το συγκεκριμένο; Λέει τα εξής αποστομωτικά: "Η Σοβιετική Ενωση, όπως πρέπει να σας είναι γνωστό, δεν μπορεί να κάνει "ελληνική" πολιτική ώστε να επέμβει ενεργά στο ελληνικό δράμα. Γιατί δεν κάνει ούτε σέρβικη, ούτε βουλγάρικη, ούτε ρωσική ακόμα πολιτική. Κάνει πολιτική παγκόσμιας επανάστασης, και δεν είναι διατεθειμένη ούτε κατ' ελάχιστο να τη διακινδυνεύσει για το μικρό αυτό ποσοστό της ανθρωπότητας που λέγονται Ελληνες, που οι ίδιοι - διά των ηγετών τους - οδηγήθηκαν στη νέα σκλαβιά και που στο κάτω κάτω, αργά ή γρήγορα, μετά την πλήρη νίκη της πολιτικής της παγκόσμιας επανάστασης της Σοβιετικής Ενωσης, δεν μπορεί παρά να είναι στο πλευρό του σοσιαλισμού".

Συμφωνούν μ' αυτή την ανάλυση του Αρη οι αντικομμουνιστές; ΟΧΙ! Γι' αυτό και είναι απύθμενο το θράσος τους να παριστάνουν τους υπερασπιστές του Αρη. Αν μπορούσε να σηκωθεί από τον τάφο του...

2. Και συνεχίζει ο Αρης: "Μπορεί να υπάρχει "σαφής παραίνεση" των Ρώσων συντρόφων προς το ΚΚΕ για το κλείσιμο της Συμφωνίας της Βάρκιζας. Ομως αυτό δεν αλλάζει τίποτα. Μετά τη σωρεία των σοβαρών οπορτουνιστικών τακτικών λαθών... έχασαν την εμπιστοσύνη τους κι αγανάκτησαν, για να μην οδηγήσετε τη χώρα και το λαό της σε μεγαλύτερες καταστροφές, να σας "συμβουλέψουν" να υποχωρήσετε και να κλείσετε τη Συμφωνία της Βάρκιζας. Τις απόψεις του Γεν. Στρατηγείου του ΕΛΑΣ για τις δυνατότητες συνέχισης του αγώνα είμαι σίγουρος ότι δεν τις είπατε πουθενά και συνεπώς δε γνώριζαν οι Ρώσοι σύντροφοι αν μπορούσε και σε ποιες δυνάμεις να βασιστεί μια άλλη πολιτική".

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι ο Αρης συμπίπτει στην εκτίμησή του και με την άποψη που διατύπωσε ο Στάλιν, σε συνάντησή του, τρία χρόνια αργότερα, με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ: "Δεν έπρεπε να παραδώσετε τα όπλα".

Συμφωνούν μ' αυτή την άποψη οι αντικομμουνιστές; ΟΧΙ! Αποδείχνουν, επομένως, ότι τον Αρη τον "θέλουν", αλλά δίχως την πολιτική του γραμμή! Τον... θέλουν, απογυμνωμένο, όμως, από τη στάση του υπεράσπισης της Σοβιετικής Ενωσης. Αρα δεν τον θέλουν, τον εμπορεύονται, πιστεύοντας ότι έτσι θα μπορέσουν να χτυπήσουν το ΚΚΕ!

3. Ο Αρης τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης του ΜΕΑ (Μετώπου Εθνικής Ανεξαρτησίας), δηλαδή υπέρ της συγκρότησης ενός αντιιμπεριαλιστικού μετώπου πάλης. Οι αντικομμουνιστές, τύπου Φαράκου, Κύρκου και άλλων, θεωρούν αυτή την πρόταση του Αρη εξωφρενική! Το ίδιο θεωρούν και τη σημερινή θέση του ΚΚΕ για το αντιιμπεριαλιστικό αντιμονοπωλιακό μέτωπο. Ωστόσο, έχουν το θράσος να καπηλεύονται τον Αρη! Καλός ο Αρης, αλλά δίχως τις τέτοιες... ξεπερασμένες απόψεις!!

4. Ο Αρης κατατάσσει στους δοσίλογους και τους Ν. Πλαστήρα, Γ. Παπανδρέου. Γράφει: "Να δικαστούν αμέσως από έκτακτα λαϊκά δικαστήρια όλοι οι μεγάλοι δοσίλογοι (Ράλλης, Τσολάκογλου, Παπανδρέου, Γονατάς, Πλαστήρας κλπ.)".

Ολοι, λοιπόν, οι αντικομμουνιστές, που υποκριτικά παίρνουν υπό την... προστασία τους τον Αρη, ξεσκεπάζονται και με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ύπουλοι στόχοι τους βγαίνουν στον αφρό, αφού, όχι μόνο δεν έχουν τέτοια γνώμη για τους Πλαστήρα, Παπανδρέου, αλλά και έχουν ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας του Λιβάνου και της κυβέρνησης της λεγόμενης "εθνικής ενότητας"!! Είναι μακριά νυχτωμένοι, όλοι οι των "Κέντρων" - πρώτα απ' όλους οι του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, πρώην "υπερεπαναστάτες" - να νομίζουν ότι χτυπώντας την τότε ηγεσία του ΚΚΕ για τα λάθη της (με τα οποία, ωστόσο, είναι σύμφωνοι!) θα μπορέσουν να πλήξουν το ΚΚΕ. Πολλοί το αποτόλμησαν, αλλά απέτυχαν. Το ίδιο θα γίνει και τώρα.

Θα επαναλάβουμε και κάτι άλλο: Ο Γρ. Φαράκος, όπως είναι γνωστό, είναι στέλεχος του ΣΥΝ. Για το ΚΚΕ αυτός ο αποστάτης γράφει και λέει "τέρατα και σημεία" ταιριαστά με το ήθος και τον ρόλο του. Και ο ΣΥΝ σιωπά! Θα πει κανείς, ότι δεν είναι το μόνο στέλεχος του ΣΥΝ που κάνει χυδαίο αντικομμουνισμό. Δεν είναι το μόνο στέλεχος του ΣΥΝ που πρωτοστατεί στην επίθεση κατά του ΚΚΕ. Αν, λοιπόν, η ηγεσία του ΣΥΝ διαχώριζε τη θέση της από τον Φαράκο και άλλους, θα ήταν σαν να κατάγγελνε συλλήβδην τον εαυτό της...

Σύμφωνοι. Αλλά, συγκαλύπτοντας τα αίσχη του Φαράκου, αναδεικνύει τον αληθινό ρόλο της.

Μάκης ΚΟΨΙΔΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντικομμουνιστικές «εργασίες» (2009-03-29 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2007-08-02 00:00:00.0)
Ο Γρ. Φαράκος, η μεταπολίτευση και το ΚΚΕ (2004-07-28 00:00:00.0)
Παρέμβαση για άρθρο του Γ. Φαράκου (2001-08-17 00:00:00.0)
Συνωμότες και διασπαστές (1997-11-09 00:00:00.0)
Βάρκιζα, Αρης και λαθροχειρία (1997-09-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ