Τρίτη 4 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ερωτας, τσόκαρα και ψυχρό νερό

"Το δέντρο με τα τσόκαρα" του Ερμάνο Ολμι, που θα προβληθεί από την ΕΤ-3, στις 22.45, είναι η ταινία που κλέβει την αποψινή τηλεοπτική παράσταση. Πρόκειται για μια λυρική, ποιητική και ποιοτική ταινία, αλλά και ταυτόχρονα μοναδική στην ιστορία του κινηματογράφου. Ο σκηνοθέτης, με ευαισθησία, με λιτό, αλλά εκπληκτικά κινηματογραφικό τρόπο, χρησιμοποιεί εξαιρετικούς εξωτερικούς χώρους, το φυσικό τοπίο της Λομβαρδίας με απλούς χωρικούς για πρωταγωνιστές, που υποδύονται με ειλικρίνεια και άνεση επαγγελματία τους εαυτούς τους σε άλλη χρονική στιγμή. Η ταινία θα μας παρασύρει στη Λομβαρδία του 19ου αιώνα και θα μας γνωρίσει με πέντε οικογένειες κολίγων που προσπαθούν να επιβιώσουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. "Το δέντρο με τα τσόκαρα" απέσπασε το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών το 1978, κέρδισε την εύνοια των κριτικών και την αγάπη του κοινού.

Από το MEGA στις 23.15 "Το ερωτικό αντικείμενο του εγκλήματος" του Χάρλοντ Μπέκερ. Μια εξαιρετική ταινία, που βασίζεται κυρίως στην εκπληκτική ερμηνεία του Αλ Πατσίνο, ο οποίος υποδύεται έναν έμπειρο αστυνομικό, που, όμως, παρά τις πολλές εμπειρίες του, το ρίχνει στο ποτό για να αποφύγει τις ανησυχίες, τις πίκρες και τις αποτυχίες του. Η κρίση της μέσης ηλικίας και η διάλυση του γάμου του τον κάνουν να αποσυρθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα από το Σώμα. Μια μέρα αποφασίζει να απεξαρτητοποιηθεί από το αλκοόλ, να διώξει τις φοβίες του και να παραδεχτεί την ηλικία του. Οταν επιστρέφει στο Σώμα, αναλαμβάνει από την πρώτη μέρα μια υπόθεση δολοφονίας. Μια υπόθεση, που οι έρευνές του θα τον οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι η "τάδε" κυρία είναι ύποπτη. Και την συναντά για να την ανακρίνει, να την "σπάσει" και στη συνέχεια να την συλλάβει. Ομως, να που ο έρωτας καραδοκεί και εκείνη, η "ένοχος", με την πρώτη της ματιά τον κεραυνοβολεί.

Από τη ΝΕΤ στις 00.30 "Ψυχρό νερό" της Ολιβιέ Ασάγιας. Πρόκειται για μια δυνατή συγκινητική ταινία, που αφηγείται τον έρωτα δυο ανήλικων παιδιών που γνωρίζονται και συνδέονται στο Παρίσι του 1972. Με τη Βιρζινί Νεντογιέν και τον Σιπριέν Φουγκέ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ