Τρίτη 4 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Καταργούν και το Ταμείο Εργασίας Ηθοποιών

Η "λίστα" του Υπουργικού Συμβουλίου για τους υπό κατάργηση οργανισμούς, συγχώνευση, ή μεταφορά αρμοδιοτήτων τους αποδεικνύει περίτρανα τη "λογική" ξεπουλήματος, με την οποία η κυβέρνηση καταργεί και τα τελευταία υπολείμματα του όποιου κράτους προνοίας. Με την ίδια "λογική" που αδειάζουν τις τσέπες του ελληνικού λαού, έτσι αδειάζουν και ταμεία κρατικών υπηρεσιών και ακυρώνουν κάθε ανταποδοτικό όφελος που δικαιούται να έχει ο ελληνικός λαός και υποχρεούται να του παρέχει το κράτος.

Ενα ακόμη παράδειγμα αυτής της "λογικής" είναι και η κατάργηση του Ταμείου Εργασίας Ηθοποιών (το οποίο αφορούσε στο ΣΕΗ, στην Εταιρεία Θεατρικών Συγγραφέων και στην Ενωση Τεχνικών Θεάτρων), που ανήκε στο Υπουργείο Εργασίας. Το Ταμείο αυτό δανειοδοτούσε, άτοκα, με 500.000 δραχμές κάθε θίασο που ζητούσε δάνειο για την παραγωγή του. Επειδή, όμως, το ποσό αυτό ήταν μηδαμινό μπροστά στο κόστος κάθε παράστασης, το ΣΕΗ πρότεινε να αυξηθεί το ποσό στα 3 εκατομμύρια, ώστε να ενεργοποιηθεί το Ταμείο, το οποίο στο μεταξύ το μόνο που έκανε ήταν να τοκίζει αυτό το αδιάθετο ποσό που είχε και το οποίο σήμερα ανέρχεται σε 120 - 140 εκατομμύρια.

Προκύπτει, λοιπόν, το ερώτημα: Πού θα πάνε τα χρήματα του καταργούμενου Ταμείου; Σίγουρα θα μπορούσε να λειτουργήσει ουσιαστικά, ενεργοποιώντας το ρόλο του, ή αυτά τα χρήματα να αξιοποιηθούν για την αγορά κάποιας αίθουσας πολλαπλών εκδηλώσεων, που να ανήκει ή να τη διαχειρίζονται τα τρία σωματεία, των ηθοποιών, των συγγραφέων και των τεχνικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ