Πέμπτη 6 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΑΪΛΑΝΔΗ
Βαθαίνει η κρίση

ΜΠΑΝΓΚ ΚΟΝΓΚ.-

Ναυάγησαν οι χτεσινές προσπάθειες του εξοκομματικού κυβερνητικού σχηματισμού της Ταϊλάνδης να συμφωνήσουν στον διάδοχο του πρωθυπουργού, Τσαβαλίτ Γιονγκτσάιτουνγκ, ο οποίος αναμένεται να παραιτηθεί σήμερα από το αξίωμά του.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, εντείνονται οι ζυμώσεις ανάμεσα στο αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα του Τσουάν Λικπάι (πρώην πρωθυπουργού) και το κόμμα "Τσαρτ Πατάνα" (το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στην Ταϊλάνδη) που συμμετέχει στην παρούσα κυβέρνηση. Αυτές οι ενδείξεις κάνουν τους πολιτικούς παρατηρητές να εκτιμούν ότι ο νέος πρωθυπουργός θα προέρχεται πιθανότατα από κόμμα της αντιπολίτευσης.

Η πολιτικοοικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα φαίνεται ότι χτες έδωσε την αφορμή για την απόφαση της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας ΤΟΓΙΟΤΑ να κλείσει δύο μεγάλα εργοστάσιά της στις πόλεις Σαμούτ Πρακάν και Τσατσοενγσάο, μέχρι το τέλος του χρόνου. Ως δικαιολογία γι' αυτή την απόφαση προβλήθηκε η δραστική μείωση των προϊόντων της εταιρίας στην Ταϊλάνδη. Οπως πάντως, διαβεβαίωσαν χτες στελέχη της εταιρίας, δε θα γίνουν άμεσα απολύσεις, αλλά αναδιοργάνωση των σχεδίων της ΤΟΓΙΟΤΑ για την εκεί παραγωγή αυτοκινήτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι για το 1997, ο στόχος της ΤΟΓΙΟΤΑ να πωλήσει 176.000 αυτοκίνητα εκπληρώθηκε μόλις στο 50%...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ