Κυριακή 9 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενταση προσπαθειών και μεγαλύτερο "άνοιγμα"

Στη δεύτερη βδομάδα μπήκε ήδη η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ. Μέχρι την Παρασκευή είχε καλυφθεί ποσοστό 20% του πανελλαδικού πλάνου της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη.

Οι οργανώσεις του Κόμματος, βγάζουν τα πρώτα συμπεράσματα από τη μέχρι τώρα δουλιά και οργανώνουν την παραπέρα κινητοποίηση των κομμουνιστών, των φίλων και οπαδών προκειμένου να ενταθεί η προσπάθεια για την υπερκάλυψη των πλάνων. Πολλές οργανώσεις ήδη έχουν ξεφύγει σημαντικά, ενώ υπάρχει μια σχετική καθυστέρηση σε ορισμένες, αλλά και εκεί παίρνονται πρόσθετα μέτρα προκειμένου να ξεπεραστεί το πρώτο "μούδιασμα" που παρατηρήθηκε στο άνοιγμα στους εργαζόμενους.

Από τις Κομματικές περιοχές προηγούνται η ΚΟ Αν. Πελοποννήσου με 30,04%, η ΚΟ Αν. Μακεδονίας - Θράκης με 24,30% και η ΚΟ Θεσσαλίας με 23,20%. Ακολουθούν η ΚΟΠ με 22%, η ΚΟ Αττικής με 22,46%, η ΚΟ Δ. Μακεδονίας με 22%, η ΚΟΑ με 20,5%, η ΚΟΘ με 18%, η ΚΟ Ηπείρου με 17,50%, η Αν. Στερεά - Εύβοια με 15,37%, η Δυτ. Πελοπόννησος με 15,37%, η Κεντρ. Μακεδονία με 14,50% και Κρήτη με 10%. Η ΚΝΕ κάλυψε τα 20,5% του πανελλαδικού ποσοστού της, ήδη.

Από τις Νομαρχιακές Επιτροπές η Λέσβος είχε καλύψει μέχρι την Παρασκευή ποσοστό 27%, Ρόδος 25%, Κω 20%, Κυκλάδες 25%, Χίος 25%, Σάμος 15%, Ικαρία 16%. Η ΚΟ Βελγίου κάλυψε 31%, η ΚΟ Σκανδιναβίας 30% και η ΚΟ Γερμανίας 12%.

Σε κάθε περίπτωση, όπως υπογράμμιζαν οι υπεύθυνοι για την Οικονομική Εξόρμηση, τα πλάνα μπορεί και πρέπει να υπερκαλυφθούν και για το λόγο αυτό οι κομμουνιστές, οι φίλοι, οι οπαδοί, οι Κνίτες και οι Κνίτισσες οργανώνουν ένα ακόμα πλατύτερο άνοιγμα που θα ενταθεί στις επόμενες μέρες, ώστε μέχρι το τέλος του πρώτου μήνα της δίμηνης εξόρμησης να έχουν προσεγγίσει τα τελικά πλάνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές οργανώσεις, από τώρα, προσανατολίζονται να αναπροσαρμόσουν προς τα πάνω τα πλάνα τους, σε μια προσπάθεια να συμβάλουν στην υπερκάλυψη του συνολικού πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης κατά το δυνατόν περισσότερο. Πολλές ακόμα οργανώσεις έχουν προκηρύξει άμιλλα ανάμεσά τους, ενώ άμιλλα υπάρχει και σε πολλές ΚΟΒ και μεμονωμένους σύντροφους και οπαδούς στα πλαίσια της απόφασης της Κεντρικής Οικονομικής Επιτροπής για την Εξόρμηση για ένταση της άμιλλας που συμβάλλει στην προσπάθεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ