Τρίτη 11 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Συνέδριο για την επαγγελματική κατάρτιση

"Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση" ήταν το θέμα της ευρωπαϊκού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) την προηγούμενη βδομάδα. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου υπογραμμίστηκε από τη μια μεριά η ανάγκη ύπαρξης ολοκληρωμένης πολιτικής εκπαίδευσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με έμφαση στις μικρές, που, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Κανελλόπουλος, αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών επιχειρήσεων. Από την άλλη, όμως, πρέπει να σημειωθεί ότι η εκπαίδευση - που ασφαλώς δεν αμφισβητείται η σημασία της - δε συνδέθηκε με ολόκληρο το πλέγμα των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η μικρή επιχείρηση στο σημερινό πλαίσιο που είναι αναγκασμένη να λειτουργεί.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ δεν απέφυγε να εντάξει το θέμα της εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα πλαίσια της περίφημης "διεθνοποίησης" των αγορών και της ΕΕ. Ο ίδιος, χαρακτηριστικά, έκανε λόγο για "μη ορθολογική αξιοποίηση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης" από τη μεριά των ΜΜΕ, ενώ μεταξύ των θετικών προοπτικών αναφέρθηκε στη "σημασία που αποδίδει η ΕΕ στο ρόλο των ΜΜΕ".

"Να προσπαθήσουν οι ίδιες οι ΜΜΕ να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες" τις κάλεσε ουσιαστικά ο επίτροπος Χρ. Παπουτσής στο χαιρετισμό του προς το συνέδριο και μάλιστα "ανεξάρτητα από το μέγεθός τους", και η ΕΕ "θα... φροντίσει να στηρίξει τις ικανότερες από αυτές!".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ