Πέμπτη 13 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μόνο υπό "μελέτη" τα μουσεία της Ηπείρου

Το θέμα των αρχαιολογικών θησαυρών της Ηπείρου έθιγαν στις 16/9 με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Πολιτισμού οι βουλευτές του ΚΚΕ,Αποστόλης Τασούλας και Μαρία Μπόσκου.Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι "στο κοινοτικό περιφερειακό πρόγραμμα είχε περιληφθεί η δημιουργία Μουσείων στην Αρτα, στην Πρέβεζα και την Ηγουμενίτσα. Ωστόσο, η όλη υπόθεση καθυστερεί, με αποτέλεσμα ένα μεγάλος μέρος αρχαιολογικών ευρημάτων να παραμένει στοιβαγμένο σε αποθήκες".

Στο ερώτημα των κομμουνιστών βουλευτών "ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο η δημιουργία των τριών μουσείων",ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, απάντησε ότι: "για το Μουσείο Ηγουμενίτσας εκπονείται η μελέτη εφαρμογής αρχιτεκτονικών, στατικών και ηλεκτρομηχανολογικών μελετών του Μουσείου και εντός του Νοέμβρη θα έχουν ολοκληρωθεί τα τεύχη δημοπράτησης. Το Γενάρη του 1998 θα γίνει η δημοπράτηση του έργου".

Για το Μουσείο Πρέβεζας (Νικόπολη) απαντά ότι "εκπονείται η προμελέτη αρχιτεκτονικών, στατικών και ηλεκτρομηχανολογικών μελετών. Η πλήρης μελέτη προβλέπεται να ολοκληρωθεί το Μάρτη του 1998". Ενώ για το Μουσείο Αρτας ότι "ολοκληρώνεται η αξιολόγηση των μελετητικών γραφείων για την εκπόνηση της πλήρους μελέτης".

Να σημειώσουμε ότι το 1999 θα λήξει το Β' Πακέτο Ντελόρ από το οποίο "θα" χρηματοδοτηθούν τα παραπάνω έργα. Θα προλάβουν να χρηματοδοτηθούν άραγε, με δεδομένη την κυβερνητική πολιτική για τον πολιτισμό και την εθνική κληρονομιά μας;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ