Πέμπτη 13 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο διάδοχος και ο κοντός

Μια εξαιρετική κωμωδία, που έχει περάσει σχεδόν απαρατήρητη, προβάλλει το STAR στις 23.15. Πρόκειται για την ταινία του Ντέιβιντ Ες Γουόρντ "Κινγκ Ραλφ".Στην Αγγλία πεθαίνουν ξαφνικά όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Στην ουσία πρόκειται για ένα τροχαίο δυστύχημα, που εξαφανίζει τους επίδοξους διαδόχους του θρόνου. Θορυβημένη η αυλή, ψάχνει απελπισμένα για τον πιο στενό συγγενή για να του φορέσει το στέμμα. Η έρευνα οδηγεί στην Αμερική, όπου ένας μακρινός εξάδελφος της βασιλικής οικογένειας είχε κάποτε μεταναστεύσει και ο απόγονός του είναι ένας συμπαθητικός χοντρός πιανίστας που αγαπά το γέλιο, τις ωραίες γυναίκες και το φαστ φουντ. Ο πιανίστας, που φορά πολύχρωμα κιτς πουκάμισα, αγαπά την ανεμελιά και τους χοντροκομμένους τρόπους, θα βρεθεί μπροστά στις ευθύνες του! Θα του ζητηθεί, με πολύ αυστηρό τρόπο μάλιστα, να ζήσει στα καταθλιπτικά και αυστηρά ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, να εκπαιδευτεί στο πρωτόκολλο και την εθιμοτυπία για να μπορέσει να πάρει το θρόνο. Ο ανθρωπάκος αυτός ούτε που το θέλει ούτε που το μπορεί, αλλά φυσικά κάνει αυτά που του λένε με βαριά καρδιά. Εξαιρετικές οι ερμηνείες των Πίτερ Ο' Τουλ και Τζον Γκούτμαν.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 21.05 "Πιάστε τον κοντό" του Μπάρι Σόνφελντ.

Διασκεδαστική σάτιρα, κωμική περιπέτεια, θα λέγαμε, βασισμένη σε μυθιστόρημα του Ελμορ Λίοναρντ. Ενα ευρηματικό σενάριο με πανέξυπνους διαλόγους που μας μεταφέρει στο Μαϊάμι. Ο Τσίλι Πάλμερ, εισπράκτορας της Μαφίας, είναι και λάτρης του κινηματογράφου. Το όνειρό του είναι όχι μόνον να βλέπει ταινίες, αλλά να αποκτήσει δική του κινηματογραφική αίθουσα για να προβάλει μονάχα ταινίες του Τζέιμς Κάγκνεϊ. Μια σειρά από μοιραίες συμπτώσεις τον πάνε στο Χόλιγουντ, όπου θα γνωριστεί για... επαγγελματικούς λόγους με έναν παραγωγό ταινιών β κατηγορίας, που χρωστά χρήματα στη Μαφία. Με τον Τζον Τραβόλτα, Ντάνι ντε Βίτο και Τζιν Χάκμαν.

Από την ΕΤ-1 στις 20.45 "Πρετ - α - πορτέ" του Ρόμπερτ Ολμαν.

Επιφανειακή τοιχογραφία, πολύχρωμη σύνθεση του κόσμου της μόδας, της μόδας που φέρνει κοντά για λίγο διάστημα πολλούς ανθρώπους. Ανθρώπους εκκεντρικούς, επιδερμικούς, κοσμικούς, ανθρώπους που δεν έχουν τίποτε καλύτερο και σοβαρότερο να κάνουν από το να ασχολούνται με το μάκρος της φούστας και τα μεγάλα ή τα μικρά καπέλα στη μεγάλη επίδειξη που γίνεται στο Παρίσι για τα πρετ - πορτέ. Οσο επιφανειακοί κι αν είναι, όσο κι αν ο ορίζοντάς τους είναι κοντός, όσο το μάκρος μιας μίνι φούστας, δεν παύουν να έχουν κάποια ανθρώπινα στοιχεία. Να ερωτεύονται και να απογοητεύονται. Ανάλαφρη, κριτική, χλευαστική σχεδόν ματιά του σκηνοθέτη σε έναν κόσμο διαφορετικό από το δικό μας. Με τους: Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Σοφία Λόρεν, Τζούλια Ρόμπερτς, Στίβεν Ρία, Κιμ Μπάσιντζερ και Λορίν Μπακόλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ