Τρίτη 18 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΠΕΙΡΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ - ΛΕΥΚΑΔΑ
Ελπιδοφόρο άνοιγμα με το κουπόνι της Εξόρμησης

Με νέα ορμή - με ένα μεγάλο άνοιγμα που πραγματοποίησαν την Κυριακή με την Πανελλαδική Εξόρμηση με το "Ριζοσπάστη" και το κουπόνι της ενίσχυσης - μπήκαν στην τρίτη βδομάδα της Οικονομικής Εξόρμησης για τα 80χρονα του ΚΚΕ όλες οι οργανώσεις του Κόμματος. Μετά την πρώτη επιτυχία της κάλυψης κατά 28,46 του πανελλαδικού πλάνου, οι οργανώσεις μπαίνουν σε μια πιο οργανωμένη, σχεδιασμένη κινητοποίηση για να πλησιάσουν, αν είναι δυνατόν, όλους τους εργαζόμενους και να συζητήσουν μαζί τους για την 80χρονη ζωντανή ιστορία του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος και να τους ζητήσουν να ενισχύσουν το ΚΚΕ - και οικονομικά - για την πιο αποφασιστική στήριξη των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων και του λαού, γενικότερα.

Ενα πρωτοφανές άνοιγμα στους εργαζόμενους και τους αγρότες όλης της περιοχής πραγματοποίησαν την Κυριακή οι κομμουνιστές της Περιοχής Ηπείρου και των νησιών της ΒΔ Ελλάδας με το "Ριζοσπάστη" και το κουπόνι της Οικονομικής Εξόρμησης στο χέρι. Οπως μας είπε ο Γεράσιμος Αραβανής,μέλος της ΚΕ και γραμματέας της ΕΠ ΒΔ Ελλάδας, οι κομμουνιστές, οπαδοί και φίλοι του Κόμματος έφθασαν και στα πιο ακραία χωριά της περιοχής Ηπείρου, της Κέρκυρας και της Λευκάδας. Μαζί με τη διάθεση του "Ρ", που είχε τη Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 80χρονα - ο οποίος και έγινε ανάρπαστος - οι κομμουνιστές συγκέντρωσαν σημαντικά ποσά οικονομικής ενίσχυσης από τον κόσμο που τους υποδέχτηκε με ενδιαφέρον.

Η ΕΠ ΒΔ Ελλάδας, την περασμένη Παρασκευή, είχε καλύψει τα 22,1% του συνολικού πλάνου της, ενώ, τώρα, ήδη, υλοποιείται ένα μεγαλύτερο άνοιγμα για την επιτάχυνση των ρυθμών κάλυψης του πλάνου. Η ανταπόκριση του κόσμου, όπως έδειξε και η κυριακάτικη εξόρμηση των κομμουνιστών σ' όλη την περιοχή, ενίσχυσε την αποφασιστικότητα της οργάνωσης. Γιατί, όχι μόνον, συγκεντρώσαμε σημαντικά ποσά από τους εργαζόμενους, τους αγρότες και κτηνοτρόφους στα χωριά, αλλά, και το κυριότερο - θα μας πει Γ. Αραβανής - οργανώσαμε καλύτερα την παραπέρα δουλιά μας. Βρήκαμε φίλους και οπαδούς και σε μεμονωμένα και απομακρυσμένα χωριά, που χρεώθηκαν οι ίδιοι κουπόνια της Εξόρμησης για να τα διακινήσουν και να συγκεντρώσουν χρήματα για την ενίσχυση του Κόμματος στα πλαίσια της Οικονομικής Εξόρμησης.

Χαρακτηριστικό για το κλίμα που συναντάμε είναι ότι ο κόσμος που απευθυνθήκαμε μας ζητούσε να ξαναπάμε να συζητήσουμε μαζί του για τα προβλήματα και τις θέσεις του ΚΚΕ και με προθυμία πολλοί πήραν το κουπόνι της εξόρμησης για να στηρίξουν το Κόμμα. Είναι χαρακτηριστικό ακόμα το συγκεκριμένο παράδειγμα του αντιστασιακού Μήτσου Ζώτου από το συνοικισμό Βρυσούλα Ιωαννίνων, που, από 75 πολίτες, είχε μαζέψει, κουπόνι το κουπόνι, 108.000 δραχμές.

Για την παραπέρα δουλιά, εξηγεί ο συνομιλητής μας, οι οργανώσεις, εκτός των άλλων, οργανώνουν μαζικές συσκέψεις οπαδών και φίλων, κατά γειτονιά και περιοχή και σε χωριά που δεν έχουμε κομματικά μέλη, εντείνοντας τις προσπάθειές τους. Επίσης, αρκετές ΚΟΒ που έχουν καθυστερήσει σχετικά στην κάλυψη του πλάνου τους, βάζουν, τώρα, στόχο ακόμα και το διπλασιασμό του ποσοστού τους, βδομάδα τη βδομάδα, ώστε, στο τέλος της Εξόρμησης, να υπερκαλύψουν τα πλάνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ