Τετάρτη 19 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ζητά και "ρέστα" η νόθα πλειοψηφία της ΠΝΟ

Συκοφαντικές επιθέσεις κατά της "Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης", μετά την αποκάλυψη της δράσης της στο λιμάνι της Πάτρας

Να... συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα επιχειρούν οι συνδικαλιστές της νόθας πλειοψηφίας της ΠΝΟ, μετά την αποκάλυψη εγγράφου, που αποδεικνύει ότι στη διάρκεια των κινητοποιήσεων στο λιμάνι της Πάτρας κατά των ανασφάλιστων πλοίων, έδωσαν - έναντι αμοιβής - το "ελεύθερο" σε εφοπλιστή, του οποίου τα πλοία φέρουν σημαία ευκαιρίας και "πιάνουν" στο λιμάνι της Πάτρας, να συνεχίζει να απασχολεί ανασφάλιστους χαμηλόμισθους αλλοδαπούς!

Το έγγραφο αποκάλυψαν οι εκπρόσωποι της παράταξης "Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση" (ΝΣΚ) στη διάρκεια του προσυνεδριακού Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και παρουσιαζόταν ανάμεσα στα άλλα η επιταγή που έδωσε η πλοιοκτήτρια εταιρία MARINO K. SHIPPING LTD προς την ΠΝΟ, στην οποία αναγράφεται το ποσό του 1.036.000 δραχμών! Το ποσό αυτό δόθηκε προκειμένου να εφοδιαστεί ο εφοπλιστής με τη λεγόμενη "πράσινη κάρτα" της ITF (της διεθνούς συνδικαλιστικής οργάνωσης των ναυτεργατών) για να συνεχίσει το ανασφάλιστο πλοίο MARINO K "ανενόχλητο" τους πλόες του!

Οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας της ΠΝΟ, θορυβημένοι από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αποκάλυψη του εγγράφου, χτες εξέδωσαν μια κατάπτυστη ανακοίνωση, με την οποία επιχειρούν να "ρίξουν στάχτη στα μάτια" των ναυτεργατών, λασπολογώντας εναντίον των συνδικαλιστών της ΝΣΚ που αποκάλυψαν την επιταγή.

Η ΝΣΚ με ανακοίνωσή της καλεί τους ναυτεργάτες να μετατρέψουν το Πανναυτικό Συνέδριο, που καθορίστηκε για τις 4 και 5 Δεκέμβρη, "σε βήμα καταγγελίας αυτών που, υπογράφοντας συμβάσεις με τους εφοπλιστές, τους πετούν έξω από τα καράβια, και να απαιτήσουν την ανάπτυξη νέων αγώνων ενάντια στα αντιναυτεργατικά μέτρα εφοπλιστών και κυβέρνησης". Επισημαίνεται ακόμα: "Η λασπολογία στην οποία έχουν επιδοθεί συνδικαλιστικά στελέχη των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, εναντίον προσώπων και συνδικαλιστικών παρατάξεων, όπως της ΝΣΚ, εντάσσεται στην προσπάθειά τους να νομιμοποιήσουν την οικονομική υποστήριξη που παίρνουν από εφοπλιστές, με αντάλλαγμα να δεχτούν την αποβολή των Ελλήνων ναυτεργατών από τα καράβια, να νομιμοποιήσουν συνολικά τον τρόπο λειτουργίας της ΠΝΟ, να αποφύγουν τον εκδημοκρατισμό της Ομοσπονδίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ