Τετάρτη 19 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κάλπικο ... ενδιαφέρον

"Κάλπικο και υποκριτικό" είναι το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για τους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, "όταν με την πολιτική που ακολουθεί κατεδαφίζει το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα", τονίζεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ,με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο ΙΚΑ Ν. Κόσμου.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμα ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί "να βλέπει το δέντρο και να μη βλέπει το δάσος", όπου το "δάσος" είναι: Οι προτάσεις "Σπράου" που "δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο". Η μείωση κάθε χρόνο της επιχορήγησης του ΙΚΑ απο το προϋπολογισμό, η οποία θα πεσει κάτω από 20% το 1998. Τα περισσότερα απο 300 δισ. δρχ. που χάνει κάθε χρονο το ΙΚΑ με ευθύνες της κυβέρνησης από την εισφοροδιαφυγή. Τα 50 δισ. δρχ, που χάνονται κάθε χρόνο από τα ρουσφέτια υπουργών και βουλευτών της κυβέρνησης, όπως καταγγέλει ο διοικητής του ΙΚΑ. Το ότι δίνονται "αυξήσεις αίσχους 2,5% για το 1998, που για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους του ΙΚΑ είναι από 50 - 85 δραχμές τη μέρα".

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, ο πρωθυπουργός "τά άκουσε και από τις γυναίκες που ήταν εκεί κατά την επίσκεψή του, τόσο για τα λειτουργικά προβλήματα του ΙΚΑ, όσο και για τις συντάξεις πείνας". Οσο για την άποψή του ότι "η ποιότητα των συστημάτων αυτών δεν κρίνεται μόνο από το ύψος των δαπανών για την υγεία", η Ομοσπονδία ρωτά "πως αλλιώς αντιμετωπίζονται, έστω και αν υπάρχουν καλές προθέσεις των γιατρών και τνω υπαλλήλων";


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ