Πέμπτη 20 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Τα ίδια "θα" και τηλεοπτικά σόου

Τίποτα δεν είχε να προσθέσει η υφυπουργός Ανάπτυξης σε χτεσινή συνάντηση για τη Ζώνη. Σε συντονισμένες κινητοποιήσεις προχωρούν σωματεία, Δήμος Περάματος και άλλοι ενδιαφερόμενοι φορείς

Τα γνωστά "θα" επανέλαβε χτες το μεσημέρι η υφυπουργός Ανάπτυξης Α. Διαμαντοπούλου,κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από εκπροσώπους των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, τον δήμαρχο Περάματος Γ. Πατσιλινάκο και εκπροσώπους των βιοτεχνών.

Η σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης, έγινε μετά από αίτημα των εργαζομένων, των βιοτεχνών και του Δήμου Περάματος, καθώς τίποτα ουσιαστικό δεν έχει γίνει εδώ και δυο χρόνια, από τη μέρα δηλαδή που η κυβέρνηση ανέλαβε δέσμη 26 σημείων για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της Ζώνης.

Η αντιπροσωπεία έθεσε στην υφυπουργό το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που ταλανίζει τη Ζώνη, αλλά και γενικά το Δήμο Περάματος, καθώς η Ζώνη είναι ο μοναδικός οικονομικός του πνεύμονας και κατήγγειλε τη μέχρι τώρα αδιαφορία της κυβέρνησης σ' ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις που η ίδια είχε αναλάβει!

Από την πλευρά της, η Α. Διαμαντοπούλου, αποφεύγοντας να πει οτιδήποτε καινούριο και ουσιαστικό, απέδειξε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υλοποίηση μέτρων για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της Ζώνης.

Μετά από αυτό, η αντιπροσωπεία ξεκαθάρισε στην υφυπουργό ότι ο Δήμος Περάματος, τα σωματεία της Ζώνης και όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς συντονίζουν τις δυνάμεις και άμεσα θα προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματά τους.

Σήμερα, στις 6 το απόγευμα, θα γίνει συνέλευση του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Στο μεταξύ, άλλη μία παράσταση για τις τηλεοπτικές κάμερες, με πρωταγωνιστές τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη,τον υφυπουργό Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππα και σε σκηνοθεσία της Νομαρχίας Πειραιά, δόθηκε προχτές το βράδυ.

Φυσικά, η χρονική στιγμή που επιλέχτηκε για να παιχτεί το ίδιο έργο δεν ήταν τυχαία. Ο Δήμος Περάματος και οι εργαζόμενοι στη Ζώνη, μετά τον κατ' εξακολούθηση εμπαιγμό τους, ανακοίνωσαν αγωνιστικές κινητοποιήσεις που στις αρχές του Δεκέμβρη θα φτάσουν μέχρι και το κλείσιμο της πόλης του Περάματος. Ετσι, επιστρατεύτηκε ο Κ. Λαλιώτης για να επαναλάβει τα γνωστά "θα".

Για το τηλεοπτικό σόου, σε ρόλο κομπάρσου, είχαν κληθεί οι δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, οι βουλευτές της περιοχής, αλλά και οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στη Ζώνη. Μόνο οι τελευταίοι και ο δήμαρχος Περάματος Γ. Πατσιλινάκος αρνήθηκαν να παίξουν αυτό το ρόλο και αποχώρησαν.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Ι. Πουντίδης,αφού σημείωσε ότι καμία από τις υποσχέσεις του Μάη δεν έχει πραγματοποιηθεί, τόνισε: "Με τέτοιου είδους εκδηλώσεις για τις τηλεοράσεις, δε θα λυθούν τα προβλήματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ