Πέμπτη 20 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Σε κινητοποίηση για τη σύμβαση καλεί η ΕΣΑΚ

Τεράστιες οι διαστάσεις του σκανδάλου στο Ταμείο Υγείας

Την άμεση δράση και κινητοποίηση των εργαζομένων για την υπογραφή ικανοποιητικής επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας, με τους εργαζόμενους στο προσκήνιο, προτάσσει η ΕΣΑΚ Τράπεζας Ελλάδος σε ανακοίνωσή της.

Επισημαίνεται ακόμα ότι οι περιοδείες που πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά σε όλα τα υποκαταστήματα της τράπεζας και η εκλογή επιτροπών σε όλες τις διευθύνσεις με τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων, είναι δραστηριότητες που αποτελούν "ένα μικρό βήμα για να ξεφύγει επιτέλους ο ΣΥΤΕ από τον παραγοντισμό".

Σχετικά με το Ταμείο Υγείας της Τράπεζας Ελλάδος, η παράταξη τονίζει ότι "το σκάνδαλο πλέον παίρνει απίστευτες διαστάσεις" και ότι οι ορκωτοί λογιστές "έχουν διαπιστώσει και νέα αποκαλυπτικά ευρήματα για τους ενόχους που κατασπατάλησαν και λεηλάτησαν τα χρήματα και τις εισφορές των εργαζομένων".Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει, οι Α. Μανώλης, τώρα συνταξιούχος και Α. Μπριλάκης,πρώην πρόεδροι του Ταμείου Υγείας εμπλέκονται σε σοβαρές οικονομικές ατασθαλίες σ' αυτό. Οι καταγγελίες έγιναν από το ΔΣ του Ταμείου, το οποίο και καθαίρεσε τον Α. Μπριλάκη,όμως ο έλεγχος που ακολούθησε από τη διοίκηση της τράπεζας τον αθώωνε, σύμφωνα με το "πόρισμα Καραμπέτσου", ο οποίος ήταν επικεφαλής της Επιθεώρησης.

"Μετά από όσα έχουν συμβεί - σημειώνει η παράταξη - η διαγραφή από το σύλλογο των Μπριλάκη και Καραμπέτσου θα νόμιζε κανείς ότι ήταν κάτι φυσιολογικό και αναμενόμενο. Ομως υπήρξαν και διοικητικοί σύμβουλοι του ΣΥΤΕ (ΠΑΣ - ΣΥΝΔ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) που ο ένας, Ευσταθίου, δε ψήφισε τη διαγραφή Μπριλάκη και τρεις, Ευσταθίου, Μπαλαούρας, Αδαμοπούλου δεν ψήφισαν τη διαγραφή Καραμπέτσου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ