Πέμπτη 27 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις των υπαλλήλων στα Ταμεία

Οικονομικά και θεσμικά αιτήματα διεκδικούν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, που κινητοποιούνται στις 2 και 3 Δεκέμβρη

Σε τρίωρη στάση εργασίας, στις 2 Δεκέμβρη και 24ωρη απεργία στις 3 Δεκέμβρη, προχωρούν οι εργαζόμενοι στους οργανισμούς κοινωνικής πολιτικής, με κύριο αίτημα την εξομοίωση του εφάπαξ τους με αυτό των άλλων δημοσίων υπαλλήλων, την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων και την αναβάθμιση των ΔΣ των Ταμείων.

Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των εργαζομένων (ΠΟΠΟΚΠ), επισημαίνεται ότι οι εργαζόμενοι των ασφαλιστικών ταμείων και των οργανισμών, που υπάγονται στο Ν.103/75, πληρώνουν μεγαλύτερη εισφορά για το εφάπαξ από τους υπόλοιπους δημόσιους υπάλληλους, όμως παίρνουν μικρότερο εφάπαξ για τα ίδια χρόνια υπηρεσίας.

Σχετικά με την κάλυψη των οργανικών θέσεων, τονίζεται ότι πρέπει άμεσα να εγκριθούν οι απαραίτητες προσλήψεις μέσα από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ και να μονιμοποιηθεί το προσωπικό που εργάζεται με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Παράλληλα, μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις, να χορηγηθούν υπερωρίες (600 ώρες το χρόνο ανά υπάλληλο), όπως γίνεται για τους υπαλλήλους του ΙΚΑ και άλλων Οργανισμών.

Η Ομοσπονδία ζητά επίσης να θεσμοθετηθούν ενιαία κριτήρια επιλογής προέδρων των ασφαλιστικών ταμείων και κατάργηση του θεσμού των "διευρυμένων" μελών. Σημειώνει ακόμα ότι στα ΔΣ των Ταμείων πρέπει να είναι πλειοψηφία οι κοινωνικοί φορείς και ότι πρέπει να είναι ολιγάριθμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ