Παρασκευή 28 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
"Εκρήξεις" βίας στο Κοσσυφοπέδιο

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-

Ηλεκτρισμένη και πάλι η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο από τα τελευταία αιματηρά κρούσματα βίας. Τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν μέσα στο περασμένο 48ωρο από επιθέσεις Αλβανόφωνων κατά Σέρβων αστυνομικών στη νότια σερβική επαρχία του Κοσσόβου.

Ειδικότερα, χτες, ένας Σέρβος αστυνομικός και ένας Αλβανόφωνος σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν στη διάρκεια επίθεσης ενόπλων Αλβανόφωνων το βράδυ της Τετάρτης εναντίον αστυνομικού τμήματος στο Ιρζνίτσι (50 χλμ δυτικά της Πρίστινα).

Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο ραδιοσταθμό του Βελιγραδίου "Β-92", οι δράστες ήταν ένοπλοι Αλβανοί που επιτέθηκαν με αυτόματα και εκτοξευτήρες βομβίδων εναντίον αστυνομικού τμήματος στο Ρεζνίτς, κοντά στο Ντετσάνι (100 χιλιόμετρα δυτικά της Πρίστινα. Οι αστυνομικοί απάντησαν με πυρά, σκοτώνοντας τον έναν από τους δράστες.

Σύμφωνα με το "Κέντρο Πληροφοριών Κοσσόβου" στην Πρίστινα, πυροβολισμοί και εκρήξεις ακούγονταν καθ' όλη τη διάρκεια της προχτεσινής νύχτας, ενώ οι κεντρικοί δρόμοι που οδηγούσαν προς το Ρεζνίτς είχαν αποκλειστεί από δεκάδες Σέρβους αστυνομικούς που εξαπέλυαν ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών.

Εξάλλου, το περασμένο 48ωρο, έγινε γνωστή η είδηση της απαγωγής ενός Σέρβου αστυνομικού αξιωματούχου, ο τραυματισμός πέντε και ο θάνατος ενός Αλβανού στη διάρκεια συμπλοκών με αστυνομικές δυνάμεις σε διάφορες περιοχές του Κοσσόβου. Θύμα απαγωγής έπεσε ο 46χρονος Μπόζο Σπάσιτς, αρχηγός Αστυνομίας στο Ομπιλιτς (10 χλμ δυτικά της Πρίστινα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ