Σάββατο 29 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΙΝΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΚΕΒΕ
Υπόθεση των επαγγελματιών η αντίσταση

- Ποια ήταν η ανάγκη να κατέβει η ΔΗΚΕΒΕ με δικό της ψηφοδέλτιο, για πρώτη φορά, στο Εμποροβιομηχανικό επιμελητήριο Φθιώτιδας - Ευρυτανίας;

- Η απερχόμενη διοίκηση έχει μετατρέψει το Επιμελητήριο σε κέντρο διαχείρισης και προπαγάνδισης των προγραμμάτων της ΕΕ. Διαχειρίζεται σημαντικούς πόρους από την υποχρεωτική συνδρομή χιλιάδων ΕΒΕ για την εξυπηρέτηση μιας μικρής μειοψηφίας επιχειρήσεων στη βάση πελατειακών σχέσεων. Εξυπηρετούνται οι λίγοι με τα χρήματα των πολλών. Πιστεύω είναι καιρός πλέον να ακουστεί και μια διαφορετική φωνή στο Επιμελητήριο. Αλλωστε, τα προβλήματα των βιοτεχνών, των επαγγελματιών και εμπόρων τόσο της περιοχής μας όπως και ολόκληρης της χώρας, οξύνονται όλο και περισσότερο. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Οι ασκούμενες πολιτικές διωγμού των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων έχουν οδηγήσει τους ΕΒΕ σε απόγνωση και ο μόνος δρόμος που απομένει είναι αυτός της δυναμικής αντίστασης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Εμείς, παράλληλα με τη συμμετοχή μας στις εκλογές των επιμελητηρίων, καλούμε τους ΕΒΕ να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά στους αγώνες, για να διεκδικήσουν την επιβίωσή τους, την αναγνώριση του κοινωνικού, αναπτυξιακού και κοινωνικού τους ρόλου. Να καταγγείλουν συνολικά τα μέτρα που προωθούνται, αλλά και συγκεκριμένες πτυχές της πολιτικής όπως η φορολογική αφαίμαξη, τα αδιέξοδα που υπάρχουν στην αγορά, την ασυδοσία των μεγαλοεπιχειρηματιών, το κλείσιμο μικρομάγαζων, τη δραματική πτώση του τζίρου, που κάθε χρόνο είναι και μεγαλύτερη.

- Τι προτείνει η ΔΗΚΕΒΕ;

- Στο πρόγραμμά της η ΔΗΚΕΒΕ τονίζει ότι είναι υπόθεση του κάθε επαγγελματία, βιοτέχνη, εμπόρου, να αντισταθεί στην κυβερνητική πολιτική, στην επέλαση των μονοπωλίων και των πολυεθνικών, στην Ευρώπη της ανεργίας και του αφανισμού των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Η ΔΗΚΕΒΕ θέλει ένα Επιμελητήριο που να είναι φωνή αντίστασης στις κυβερνητικές επιλογές. Να προβάλλει μια αντιμονοπωλιακή οικονομική και κοινωνική πολιτική προς το συμφέρον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Να στηρίζει το συνδικαλιστικό κίνημα στους αγώνες του για την επίλυση προβλημάτων. Η ΔΗΚΕΒΕ παλεύει γιαχρηματοπιστωτικό σύστημα που θα βοηθήσει την ανάπτυξη της μικρής επιχείρησης.

- Με ποιους στόχους αγωνίζονται οι υποψήφιοι της ΔΗΚΕΒΕ;

- Οι υποψήφιοι της ΔΗΚΕΒΕ, υψώνοντας μαχητική φωνή διαμαρτυρίας αγωνίζονται για:

  • Την κατάργηση των "αντικειμενικών κριτηρίων" και της προείσπραξης του 35%.
  • Τη χρηματοδοτική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
  • Την πραγματική προστασία της επαγγελματικής στέγης.
  • Την αναβάθμιση του ασφαλιστικού συστήματος και τη χορήγηση ανθρώπινων συντάξεων.
  • Την προσαρμογή των κοινοτικών προγραμμάτων στις ανάγκες των μικρών επιχειρήσεων.
  • Τη θέσπιση αυστηρού πλαισίου της δράσης των πολυκαταστημάτων και πολυεθνικών.
  • Τη στήριξη της ντόπιας παραγωγής.
  • Την ενίσχυση των λαϊκών εισοδημάτων και ουσιαστικά μέτρα για την προστασία των ανέργων, γιατί, όπως λέει και το γνωστό σύνθημα, "εργατιά χωρίς δουλιά (και χωρίς λεφτά), μαγαζιά χωρίς δουλιά".

Μ. Β.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ