Κυριακή 30 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Τρυφερές" συναντήσεις

Ο Μάνος Λοϊζος είναι τρυφερό και αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού. Ο φίλος του, ο γνωστός στιχουργός Ακος Δασκαλόπουλος, ανακάλυψε σε κάποιες ξεχασμένες κασέτες ακυκλοφόρητα καταπληκτικά τραγούδια του Μάνου Λοϊζου σε στίχους του Γιάννη Νεγρεπόντη. Αποτέλεσμα αυτής της ιδιαίτερης "ανακάλυψης" ήταν η δημιουργία ενός θαυμάσιου δίσκου για τα παιδιά, που πήρε τον τίτλο "Κάτω από το κουνουπίδι". Μερικοί από τους πιο σημαντικούς Ελληνες τραγουδιστές, όπως οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Τάνια Τσανακλίδου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Λουκιανός Κηλαηδόνης, Αφροδίτη Μάνου και Κώστας Θωμαϊδης, προσφέρθηκαν να ερμηνεύσουν τα ευαίσθητα και τρυφερά αυτά τραγούδια. Οι τηλεθεατές, μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τα τραγούδια αυτά από την εκπομπή "Μουσικές συναντήσεις". Η παρουσίαση και επιμέλεια είναι του Γιώργου Κυβέλου και η σκηνοθεσία του Θάνου Χρυσοβέργη (Κυριακή ΕΤ - 1 20.15).

Το θέατρο στην ΕΤ - 1

Το "Θέατρο στην ΕΤ - 1", ανοίγει την αυλαία του, με την παρουσίαση του έργου του Τζορτζ Πιτ "Ο καθένας έχει τον παράδεισο που του αξίζει". Το έργο παίχτηκε στον Τεχνοχώρο από την ομάδα "Θέαμα", σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Παίζουν οι Ιφιγένεια Αστεριάδου, Ανδρέας Νάτσιος, Εκτωρ Καλούδης, Ορφέας Ζαφειρόπουλος κ. ά. Η θεατρική σκηνοθεσία είναι του Στέλιου Ράλλη (Τρίτη ΕΤ - 1 23.35)

"Ειδική" εκπομπή

Τη μεγάλη δημιουργικότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες, θα αναδείξει η εκπομπή "Ζωή με ειδικές ανάγκες". Ενα αφιέρωμα στα άτομα με ειδικές ανάγκες και στην καθημερινή τους ζωή. Σκοπός της εκπομπής είναι να βγει στον αέρα η συγκλονιστική θέληση των ατόμων αυτών, που δε χάνουν την ευκαιρία παρά τις αντιξοότητες και τα προβλήματα με τα οποία συνυπάρχουν, να δημιουργούν. Ατομα που ξεχωρίζουν για την ευαίσθητη ψυχή και την ανθρωπιά τους. Την εκπομπή παρουσιάζει η Εύα Ντελιδάκη (Τετάρτη ΕΤ - 1 21.30).

Μουσείο Ερμιτάζ

Στο μουσείο Ερμιτάζ, ταξιδεύει ο φακός της αγγλικής σειράς ντοκιμαντέρ "Τα αριστουργήματα του μουσείου Ερμιτάζ". Οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα αριστουργήματα που υπάρχουν στο μουσείο, όπως έργα των μεγάλων ζωγράφων Ρέμπραντ, Ραφαέλ, Ντα Βίντσι, Ρούμπενς, Ελ Γκρέκο, Γκόγια και Ρενουάρ. Επίσης εκεί βρίσκεται και η συλλογή έργων του Πικάσο από την εποχή του κυβισμού. Και το ίδιο το κτίριο όμως του μουσείου, με τα 400 δωμάτια, είναι μνημείο αρχιτεκτονικής (Πέμπτη ΝΕΤ 19.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ