Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΛΑΔΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ
Ψηφίζουν από σήμερα οι εργαζόμενοι

Στις κάλπες προσέρχονται από σήμερα οι εργαζόμενοι στους κλάδους ένδυσης, προκειμένου να αναδείξουν νέα διοίκηση στο Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας -Ιματισμού - Δέρματος Αττικής,καθώς και αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία του κλάδου και το ΕΚΑ. Οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν τις μέρες Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη. Οι εργαζόμενοι μπορούν να ψηφίζουν στα γραφεία του Συνδικάτου (Γ Σεπτεμβρίου 48), όπως και στα γραφεία των παραρτημάτων.

Να συμμετέχουν μαζικά στις αρχαιρεσίες και να ενισχύσουν παραπέρα το ψηφοδέλτιό της, καλεί με τη διακήρυξή της, η Ταξική Αγωνιστική Ενότητα Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΤΑΕΚΙΔΕ).

Η παράταξη σημειώνει τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τους εργαζόμενους και υπογραμμίζει ότι η προοπτική βρίσκεται στους αγώνες, στην αντίσταση και στο μέτωπο πάλης και σε αυτή την κατεύθυνση από τη θέση της πλειοψηφίας της διοίκησης του Συνδικάτου, κινήθηκε η δράση της τα δυο προηγούμενα χρόνια.

Καλεί τους εργαζόμενους να συμβάλουν στην αλλαγή των συσχετισμών σε ΓΣΕΕ, ΕΚΑ, ΟΕΚΙΔΕ, υπερψηφίζοντας το ψηφοδέλτιό της και συμμετέχοντας μαζικά στις εκλογές και να παλέψουν για: Υπογραφή ικανοποιητικών μονοετών συλλογικών συμβάσεων εργασίας. 8.000 κατώτερο μεροκάματο και 200 χιλ. δρχ. κατώτερο μισθό. Ενταξη στα βαριά και ανθυγιεινά όλων των κλάδων ένδυσης. Ανθυγιεινό επίδομα σε όλους. Μείωση κατά πέντε χρόνια του ορίου συνταξιοδότησης με 5ετή διαφορά στις γυναίκες. Απαγόρευση της απόλυσης πέντε χρόνια πριν τη σύνταξη. Για μειωμένη σύνταξη, να ισχύει 500 ένσημα συνολικά την τελευταία 5ετία και όχι 100 το χρόνο. 7ωρο - 5ήμερο με αύξηση αποδοχών κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ