Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στα παρασκήνια του Χόλιγουντ

"Ο παίκτης",η ταινία του Ρόμπερτ Ολτμαν είναι η καλύτερη ταινία του σημερινού προγράμματος. Βραβευμένη ταινία που συνδυάζει το αστυνομικό θρίλερ με τη σάτιρα, μια ειρωνική σάτιρα για τους μηχανισμούς εξουσίας του Χόλιγουντ. Ενας παντοδύναμος και κυνικός παραγωγός του Χόλιγουντ νιώθει ότι η θέση του κινδυνεύει. Την ίδια στιγμή δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα από έναν ανώνυμο σεναριογράφο. Κάποια στιγμή πιστεύει ότι εντοπίζει τον σεναριογράφο και άθελά του τον σκοτώνει. Στη συνέχεια δημιουργεί ερωτική σχέση με την ερωμένη του θύματός του. Πρωταγωνιστούν οι Τιμ Ρόμπινς, Γκρέτα Σκάκι, Φρεντ Γουόρντ και Γιούπι Γκόλντμπεργκ (ΕΤ-1 20.45).

"Δεσμοί διαστροφής".Ατμοσφαιρική ταινία μυστηρίου του Χάρολντ Μπέκερ. Ο διευθυντής ενός κολεγίου και η γυναίκα του, που εργάζεται σε νοσοκομείο, νοικιάζουν ένα τμήμα από το μεγάλο σπίτι που μένουν σ' έναν επιτυχημένο γιατρό. Ενα παράξενο τρίγωνο θα σχηματιστεί και μία σχέση που τελικά θα οδηγήσει στην εξαπάτηση, την προδοσία και το φόνο. Η αρχή γίνεται από το χειρουργείο, όταν ο γιατρός για να σώσει τη ζωή της γυναίκας, τις αφαιρεί τις ωοθήκες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει μητέρα. Η κοπέλα θα πάει τον γιατρό στα δικαστήρια, ζητώντας μια τεράστια αποζημίωση. Παίζουν οι Αλεκ Μπόλντουιν, Νικόλ Κίντμαν και Μπιλ Πούλμαν (ΑΝΤΕΝΝΑ 21.05).

"Σκάρλετ Πίμπερνελ",ιστορική περιπέτεια του προπολεμικού αγγλικού κινηματογράφου, που αναφέρεται στην περίοδο της Γαλλικής Επανάστασης και στην προσπάθεια ενός Αγγλου αριστοκράτη να σώσει από την γκιλοτίνα Γάλλους αριστοκράτες. Πρωταγωνιστούν οι Λέσλι Χάουαρντ και Μερλ Ομπερον (SEVEN X 23.00).

"Γκλόρι, ο δρόμος για τη δόξα".Αμερικανική ταινία του Εντουαρντ Ζούικ, η υπόθεση της οποίας εκτυλίσσεται την περίοδο του αμερικανικού εμφύλιου. Ενας νεαρός συνταγματάρχης αναλαμβάνει τη διοίκηση του πρώτου συντάγματος των Βορείων, που στις τάξεις του είχε και μαύρους στρατιώτες. Η ταινία αναφέρεται στις δυσκολίες της εκπαίδευσης, στις διαφορετικές προσεγγίσεις και τις προκαταλήψεις. Προκαταλήψεις που ανατρέπονται από τα ίδια τα γεγονότα και την ηρωική αυτοθυσία των μαύρων σε μια πολύνεκρη μάχη. Παίζουν οι Μάθιου Μπρόντερικ, Ντένζελ Ουάσιγκτον, Μόργκαν Φρίμαν και Κάρι Ελγουις (MEGA 01.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ