Σάββατο 6 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Νέο κύμα βίας από την ΕΤΑ

ΜΑΔΡΙΤΗ.-

Το κύμα βίας που όλοι οι πολιτικοί αναλυτές φοβούνταν ότι θα ξεσπάσει μετά την καταδίκη των 23 στελεχών του κόμματος των Βάσκων αυτονομιστών, "Ερι Μπατασούνα", μάλλον έγινε πραγματικότητα, καθώς οι αστυνομικές αρχές της χώρας των Βάσκων αποδίδουν τις χτεσινές αιματηρές επιθέσεις σε ενέργεια της ΕΤΑ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, άγνωστοι πυροβόλησαν και τραυμάτισαν σοβαρά στο κεφάλι το σωματοφύλακα της βουλευτή του κυβερνώντος "Λαϊκού Κόμματος", Ελενα Ασπίροθ, στη συνοικία Πουέντο ντε Ιέρο, στο Σαν Σεμπαστιάν. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Λίγο αργότερα, ακολούθησε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο του Σαν Σεμπαστιάν και η αστυνομία πιστεύει ότι επρόκειτο για το αυτοκίνητο με το οποίο ξέφυγαν οι ένοπλοι και πυροδότησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό, ώστε να μην υπάρχουν στοιχεία, αλλά και να δημιουργηθεί αντιπερισπασμός. Οι δύο διαδοχικές αυτές επιθέσεις, που πραγματοποιήθηκαν στην ίδια συνοικία τηςπρωτεύουσας των Βάσκων, συμπίπτουν με τη φυλάκιση 23 μελών της οργάνωσης Ερι Μπατασούνα, πολιτικής πτέρυγας της ΕΤΑ, που έχουν καταδικαστεί σε εφταετή κάθειρξη για υπόθαλψη τρομοκρατιών.

Η σύλληψη των 23 ηγετικών μελών του Ερι Μπατασούνα, οι οποίοι αρνούνταν να παραδοθούν, έγινε μόνο λίγες ώρες μετά την επίθεση ενόπλων και θα οδηγηθούν στη φυλακή, προκειμένου να εκτίσουν την ποινή της εφταετούς κάθειρξης που τους επιβλήθηκε για διάδοση της αυτονομιστικής προπαγάνδας της ΕΤΑ, μετέδωσε ο κρατικός ραδιοσταθμός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ